Улюблена м'ясна страва багатьох людей — це шашлик, й електрошашличниці чудово допомагають у його приготуванні. Ці машини стали впевненим замінником класичного мангала, пошуку дров і підтримування певного жару. Однак величезною популярністю такі пристрої користуються все ж у холодну пору року або в погану погоду, коли немає можливості виїхати на природу. Це домашній варіант мангала, робить м'ясо не гірше, ніж традиційний спосіб.
Принцип роботи та переваги
Усередині пристрою для дому є спеціальний ТЕН, з нагрівальним ефектом. Він й дає можливість м'ясу смажитися. Також нагрівальний механізм буває як кварцова трубка або кераміка. Продукти виходять соковитими і смачними. У сучасних електрошашличницях є безліч додаткові функцій — з таймером, з поворотом шампурів тощо. Ці ж показники є головною перевагою техніки, оскільки не потрібно постійно стежити за м'ясом, а можна приділити час друзям і родичам.
До переваг приладу також належать простота використання, легка експлуатація, можливість готувати за будь-яких погодних умов і швидкість приготування продуктів. Крім м'ясних виробів на шашличниці можна зробити страви з риби, креветок, овочів і грибів. Експлуатація, довговічність і принцип роботи також залежать від різновиду пристрою. Він буває різних типів, тому вищезазначені показники можуть відрізнятися.
Класифікація електрошашличниць
Щоб питання, як вибрати товар, не стояло перед покупцем, йому для початку потрібно ознайомитися з різновидами пристрою. Насамперед, техніка відрізняється за зовнішніми показниками, а саме за особливістю конструкції. Виробники виділяють вертикальні й горизонтальні моделі. Перший тип має форму циліндра. Продукти потрібно нанизувати на вертикально розташовані шампури. Під час приготування жир буде стікати або в піддон, або в окремі чашки. Конструкція складається з нагрівальної деталі посередині. Отриманий жар відбивається від стінок приладу, і продукти нагріваються з усіх боків рівномірно.
Горизонтальна ж схожа на мангал із шампурами. Нагрівальні деталі розташовуються внизу. Панель для контролювання процесу приготування міститься в боковій частині. На відміну від попереднього типу його головна перевага у великих розмірах і можливості приготувати відразу багато м'яса.
За типом прилади поділяють на такі види:
- Раклетниця. Це простий електроприлад для приготування страв із сиром і без нього. Вона складається з двох частин — у нижню кладуться маленькі сковорідочки, а у верхню - основні продукти. Її можна використовувати щодня й готувати найрізноманітніші страви.
- Таджин. Спеціальний посуд для приготування м'яса. Він складається із масивного керамічного горщика та кришки. Продукти в такому посуді добре пропарюються і залишаються соковитими.
- Шампурний. Класичний різновид електрошашличниці з вертикально розташованими шампурами.
Поради щодо вибору
Багато людей уже давно перейшли на домашні та портативні шашличниці. Вони зручні й легкі у використанні, а отже питання, як готувати смачну їжу не залежно від погодних умов, відпадає саме собою. Однак перед тим, як бездумно купувати товар, потрібно дізнатися про його характеристики, особливості та проаналізувати кілька моделей.
Виробники пропонують покупцям і електричні, і механічні варіанти, але фахівці радять вибирати перший тип, оскільки використовується набагато менше людської праці, а з'являється більше часу на спілкування з близькими людьми. Щоб вибрати якісний товар, рекомендується звертати увагу на такі функції й особливості — автоповорот шампура, таймер, потужність техніки. Чим більшим буде останній показник, тим швидше приготується продукт, але вживання електроенергії також зросте.
Сучасні покупці плутаються у виробниках, оскільки компаній, що випускають електрошашличниці, досить багато, тому, якої фірми прилад придбати, краще вирішувати за технічними характеристиками. Крім механізму рекомендується враховувати довжину шампурів та їх кількість, механізм роботи, матеріал і можливість розбирання конструкції. За відгуками покупців такі прилади буває важко помити, тому, якщо всі частини буде зручно від'єднати одну від одної, то споживачеві буде набагато простіше стежити за чистотою техніки.
Гриль FIRST Austria FA-5343-1
Ничено особенного не ожидала,но качество очень радует!
Очень вкусные бутерброды получаются за 2 минуты.Уже готовили в нем драники,сырники,грибочки,мясо.Все вкусно.Не супер быстро,минут 5-7 готовятся драники,тонкие стейки 3-4 мин.
Покрытие пластин хорошее ,ничего не пригорает и не прилипает, легко вытираются после использования.
Очень довольна покупкой по такой скидке!
Для разнообразия на кухне-отличный девайс.
Гриль TEFAL OptiGrill+ Initial GC706D34
Разница с моделью GC712D34:
1. верхняя крышка полностью из алюминия
2. более информативный индикатор готовки (не нужно угадывать с цветом)
3. одна кнопка переключения автоматических режимов (в GC712D34 каждая картинка автоматического режима - это кнопка)
Все остальное 1 в 1.
Гриль TEFAL OptiGrill Elite GC750D30
Однажды мою кухню захлестнула волна любви. Волна мяса, волна грилованных овощей, волна бургеров, волна воды( последнее к грилю не относится, труба лопнула). Готовить стейки стало неимоверно легко, таймер приготовления- очень удобная на практике вещь, легко планировать параллельную готовку. Грилованные баклажаны- обьедение, хотя вообще я этот овощ не люблю. Бургеры- нереально просто и быстро, котлеты готовить с нуля- 10 минут от силы, а жарить в гриле и того меньше (даже если вы приготовили себе суицыдные котлеты, которые по замыслу разорвут вам рот, жарка двух штук займет до 7 минут для полной прожарки). И, совсем не маловажно, все это богатство моется в посудомойке и занимает 2 слота для тарелок плитами + несколько слотов сосудом для стекающего жира. Эстетика тоже на высоте: цветной дисплей с невероятным для кухонного девайса разрешением, шрифты, стрелочки, все красиво, все радует глаз. Маст хэв, что сказать.
P.S. если поставить в режим "Говядина" и засунуть между плит ладонь соседа, он немедленно вернет взятые в долг деньги, кторые обещал вернуть в прошлом месяце.
Гриль RZTK G 2000H
Влаштовувало і те, що він не занадто потужний, хоч не переймалась щоб не спалити проводку. Родичі своїм 2200 теж дуже задоволені, бо зьомні пластини і він потужний, на максимумі вони майже не готують. Якщо їх порівнювати, то скоринка краща на 2200. Висновок такий: для дому беріть 2200, але якщо не хочете заморочуватись з таймером, додатковими пластинами, або заощадити гроші то 2000.
Іще одне, перед тим як купляти гриль, я взяла у подруги на тиждень Тефаль, щоб зрозуміти чи взагалі потрібен він мені, так от- RZTK нічим не поступається, а якщо порівнювати ціни, то НАВІЩО ПЛАТИТИ БІЛЬШЕ)))
На фото вони поруч І можете вибрати по зовнішньому вигляду. (2000- поаворуч)
Гриль TEFAL OptiGrill Elite GC750830
Гриль GEORGE FOREMAN 25030-56
Електрошашличниця ARDESTO VEG-HY1000
Хай щастить!
Електрошашличниця VILGRAND V10052