Знайдено 68 товарів

Показати ще
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 
Image
 
 
 

Електросковорода — новий кухонний помічник

Нещодавно на ринку побутової техніки з'явилася електросковорода — поверхня для смаження з бортиком і кришкою, оснащена нагрівальним елементом. Це універсальний помічник господині, який дає змогу швидко приготувати безліч смачних страв, починаючи з яєчні та закінчуючи вишуканим рагу. Водночас кухареві потрібно докласти мінімум зусиль — підготувати та завантажити компоненти, вибрати потрібний режим і встановити час готування.

Переваги електросковороди

По суті цей девайс є глибокою ємністю з ТЕНом. Однак за такої простої конструкції він має безліч переваг:

  • Рівномірне прогрівання ємності — це стає можливим завдяки нагрівальному елементу. Під час готування на плиті залишаться непрогріті ділянки, через що страва може пригоріти на краях і залишитися сируватою у центрі;
  • Можливість регулювати температуру — за це відповідає вбудований термостат. Під час приготування на плиті неможливо задати точну температуру, в електросковороді передбачена така функція.
  • Багатофункціональність — девайс може смажити, тушкувати, запікати, готувати без олії.
  • Універсальність — електричну сковорідку можна використовувати в будь-якому зручному місці, потрібен лише доступ до електрики. Вона не займає багато місця, девайс можна зберігати на полиці в кухонній шафі та діставати за потреби. Також електросковороду зручно перевозити, тому її часто купують для дачі.
  • Проста експлуатація — з використанням техніки розбереться будь-яка господиня. Догляд також не викликає проблем — достатньо вимити ємність із використанням невеликої кількості мийного засобу.

Види електросковорідок

Попри те, що девайс вважають новинкою на ринку кухонних приладів, виробники встигли здивувати великою різноманітністю моделей, де розгубиться навіть професійний кухар. Залежно від сфери використання техніку можна розділити на дві великі категорії:

  • для дому — побутові моделі, мають середні показники, добре підходять для щоденного готування;
  • професійні — призначені для кафе, ресторанів, закусочних та інших закладів громадського харчування, коли потрібно готувати великий обсяг продуктів за короткий час, такі модифікації вирізняються високими показниками потужності та великою місткістю.

Залежно від кількості нагрівальних елементів розрізняють односторонні та двосторонні електричні сковорідки. У перших моделях прогрівається лише дно, а в других — встановлений додатковий ТЕН у кришці.

Як вибрати електросковороду

Насамперед потрібно визначитися зі стравами, які ви збираєтеся готувати за допомогою кухонного помічника. За призначенням пристрої поділяються на універсальні та вузькоспеціалізовані. Універсальні моделі підходять для приготування яєчні, м'яса, овочів, також їх можна використовувати для підігріву їжі. Вузькоспеціалізовані електросковороди призначені для приготування певних делікатесів. Розрізняють такі категорії:

  • для млинців;
  • для піци;
  • для гриля;
  • для сендвічів;
  • для сосисок;
  • для стейків.

Пристрої розрізняються за оснащенням, вони отримують низку корисних доповнень:

  • автовимикання;
  • захист від перегріву;
  • піддон для збирання жиру;
  • знімні пластини;
  • таймер.

Не зайвим буде звернути увагу на потужність, від неї залежить час прогрівання та максимальна температура. Цей показник у середньому становить 1500–2000 Вт. Визначене значення має матеріал виготовлення ємності. В інтернет-магазині ROZETKA ви можете купити електросковороду із металу з антипригарним покриттям, каменю та кераміки. Перший варіант обійдеться дешевше. Усі матеріали довговічні та стійкі до впливу високої температури. У будь-якому разі ви отримаєте цінного помічника, який полегшить вам роботу на кухні та урізноманітнить раціон.