Що таке контактний гриль

Готувати луже ніжне м'ясо з хрусткою скоринкою й безліч інших страв дає змогу електрогриль — у будь-яку пору року і не залишаючи меж кухні. До улюблених функціональних помічників належить контактний гриль, який вийшов у лідери на п'єдестал пошани. За конструкцією та принципом дії він схожий на вафельницю, передбачаючи викладання продуктів безпосередньо на робочу поверхню. Компактний корпус зазвичай має дві частини для смаження, затискає їжу між ними за допомогою пружини та фіксується в такому положенні. Особливий притискний механізм реагує на розміри вмісту для необхідного тиску та якісного обсмажування. Нагрівання під спеціальним пресом здійснюється рівномірно і зверху, і знизу, вбудований термостат дає змогу регулювати температуру. Різні пристрої чудово підходять як для стейків, риби, так і для гамбургерів, і для шаурми, будучи практичною альтернативою класичному барбекю.

Які контактні грилі є в інтернет-магазині ROZETKA

Різноманітність сучасних контактних грилів надає величезний простір для вибору відповідної техніки. Численні цікаві варіанти на будь-який смак — в асортименті таких популярних торгових марок, як:

Провідні виробники випускають пристрої різного кольору, форми та розмірів, даючи змогу знайти гармонійне доповнення або яскравий акцент для будь-якого інтер'єру. Вони бувають ультракомпактні та досить громіздкі, круглі, квадратні та прямокутні, від чорних та сріблястих до червоних та зелених. За конструктивним виконанням та сферою використання контактні грилі діляться на такі різновиди:

  • односторонні — найпростіші з решіткою, тефлоновою або кам'яною поверхнею для приготування тільки на одній стороні, часто поділені на рифлену (для м'яса, риби) та гладку плоску зону (для овочів або, наприклад, млинців);
  • двосторонні — вдосконалені та найпоширеніші, продукти затискаються й набагато швидше обробляються з обох боків;
  • комбіновані — працюють як одно-або двосторонні, що максимально розширює функціональність для найсмачніших експериментів;
  • для дому — оптимальне співвідношення ціни та якості девайсів, орієнтованих на домашні умови та періодичне застосування;
  • професійні — призначені для експлуатації на підприємствах громадського харчування та торгівлі, підходять і для затишного кафе, і для ресторану, є високопотужними, мають розширений набір функцій та розраховані на постійні навантаження.

Конструктивні особливості контактного гриля

Сучасний контактний електрогриль зарекомендував себе на ринку високотехнологічного устаткування. Він продумується до дрібниць для зручності, безпеки та найкращих результатів, постійно вдосконалюється зважаючи на актуальні потреби споживачів. Як наслідок, різні моделі відрізняються обладнанням:

  • подвійні термоізольовані ручки залишаються холодними в процесі готування й не дають обпектися;
  • відкриття на 180° — у такий спосіб робоча площа збільшується вдвічі, можна готувати «закритим» та «відкритим» способом;
  • індикатор нагрівання — наочно повідомляє про готовність до роботи;
  • таймер — дає змогу виставляти час, щоб техніка автоматично вимикалася в потрібний момент;
  • піддон для збирання жиру — збирає зайву рідину, що стікає, відповідаючи за чистоту приладу та меншу калорійність їжі;
  • корпус зі знімними панелями — змінюючи спеціальні деталі, легко готувати м'ясо, вафлі або, наприклад, сендвічі, використовуючи один універсальний пристрій;
  • автовимкнення — у парі з таймером чи самостійне, спрацьовує через певний проміжок часу;
  • захист від перегрівання — запобігає займанню та виходу з ладу, вимикаючи прилад, якщо він занадто нагрівся;
  • можливість вертикального зберігання — деякі модифікації компактно складаються, інші просто ставляться вертикально задля економії простору та не відкриваються завдяки обмежувачу на кришці;
  • відсік для шнура — забезпечує більш комфортне зберігання завдяки рівномірному змотуванню, захищає від переломів та перегинів.

Що ще враховувати під час вибору контактного електрогриля

Асортиментна лінійка переважно представлена універсальними та багатозадачними моделями, але можна купити контактний гриль із категорії спеціалізованих, наприклад, для шаурми. Одним із ключових параметрів є потужність, що підбирається залежно від потреб. Що вище показник, тим швидше процес приготування, а також він безпосередньо пов'язаний з витратою електроенергії. Робоча поверхня найчастіше рифлена (залишає характерні апетитні смужки) або гладка, що імітує сковороду. Рідше трапляється комбінована для всіляких страв і решіткова як додатковий простір для смаження. Для її виготовлення використовуються різноманітні матеріали — від каменю та кераміки до неіржавкої сталі. Найпоширеніше антипригарне покриття, яке запобігає пригоранню, легко миється й не потребує особливого догляду. Вся необхідна інформація зазначена в докладному описі товарів, серед яких кожен підбере варіант для здійснення будь-яких кулінарних задумів.

Обрано 1097 товарів

Показати ще