Господиня в сучасному світі має встигнути зробити безліч невідкладних справ. І часом так хочеться скрасити рутинність щоденних турбот і подати до столу що-небудь незвичайне та смачне. Для цього можна купити раклетницю.
Раклетниця — це сучасний побутовий шедевр для приготування незвичайної страви раклет. Багато хто не знає, що це таке. А жителям Данії, Австрії воно добре знайоме. Прийшла до нас зі Швейцарії та являє собою розплавлений сир із різноманітними начинками.
Історія походження раклетниць
Важко уявити, що кулінарному шедевру, який появився, ми зобов'язані гірським пастухам, які розплавляли сир прямо на породі, тягучою отриманою масою урізноманітнили своє меню. Сир доводилося «зішкрябувати», французькою – raclette, звідси й назва. Страва виходила поживною і корисною.
Смаки споживачів були враховані, і світові виробники запропонували раклетниці для розплавлення сиру.
Будова та функції
- Традиційні побутові прилади являють собою панель, у яку вмонтовано ТЕН, продукт плавиться прямо на поверхні та знімається спеціальною лопаткою, у деяких пристроях для цього передбачені знімні піддони.
- Грилі-раклетниці виконують більшу кількість функцій. На нижній панелі встановлюються міні-сковорідки, що дають змогу приготувати порцію для кожного члена сім'ї, можна урізноманітнити вечерю й на кожній із них зробити соуси або окремі страви: омлет, оладки, млинчики. Посуд забезпечений для зручності ручками й має антипригарне покриття, як результат – їжа не пригоряє, ємності легко миються. Висувний піддон для збирання жиру полегшить догляд за приладом.
Верхня частина пристрою — антипригарна поверхня для гриля, у деяких моделях це кам'яна плита, яка не боїться порізів і подряпин, або комбінована панель (камінь плюс метал із покриттям), пропонують і повністю металеві плити – залізні або алюмінієві. Функція гриль дає змогу приготувати на жарі м'ясо, рибу, овочі та інші продукти без додавання жиру, що вітається в дієтичному харчуванні.
Апарати мають індикатор роботи, який сповістить про ввімкнення, розрізняються за кількістю температурних режимів, від 1 до 10. Є моделі з плавним регулюванням температури; тип керування, здебільшого, механічний.
Відрізняється побутова техніка й за потужністю, від 700 Вт до 2500 Вт. Ці параметри залежать від моделі, фірми виробництва та відбиваються на ціні.
Технологія роботи електричного приладу здивує ваших друзів, дасть змогу з витонченістю сервірувати стіл.
Експлуатація приладу нескладна, а одержувані страви — оригінальні. За допомогою цього приладу можна втілити в життя і свою кулінарну фантазію, і поспілкуватися в тісному колі друзів.
Раклетниці, запропоновані брендами, мають різний діапазон цін. На сайті можна ознайомитися з відгуками покупців, технічними характеристиками, вибрати для себе відповідну продукцію й купити її.