Блендери вже давно перестали бути прерогативою професійних ресторанних кухонь. Така техніка все частіше трапляється в кожному домі або квартирі. Цей кухонний девайс дуже корисний під час приготування їжі або напоїв, а також є абсолютно незамінним для готування найрізноманітніших страв.

Такі кухонні електроприлади допомагають готувати всілякі пюре, креми та коктейлі. За допомогою них можна без найменших труднощів перебити продукти до однорідного стану. Деякі моделі орієнтовані на роботу з твердими продуктами. Наприклад, вони без зусиль зможуть подрібнити кубики льоду. Відмітною ознакою таких пристроїв є можливість приготування їжі в досить невеликих кількостях, із чим впорається далеко не кожен комбайн.

Якими бувають блендери

Популярні бренди розробляють усе більше всіляких моделей цих пристроїв. Кожен з них має свої індивідуальні характеристики, які тією чи іншою мірою привертають потенційних покупців. Для зручності користувачів таких електроприладів було створено їхню універсальну класифікацію. Розроблено її на основі індивідуальних конструкційних особливостей блендерів. Отже, виділяють три основні групи цих електроапаратів:

  • Заглибний. За своїм зовнішнім виглядом він багато в чому подібний до маленької бейсбольної біти зі зручною ручкою. Є найкомпактнішою моделлю такої техніки й не потребує занадто багато місця для зберігання. Такий блендер легко скласти в коробку завдяки тому, що він з легкістю роз'єднується на дві частини. Такий пристрій вважають багатофункціональним. Він здатний працювати в маленькому посуді без остраху порушити його цілісність. Заглибні блендери випускають у різноманітних потужнісних характеристиках і дизайнерських оформленнях.

  • Стаціонарний. Являє собою традиційну варіацію техніки такого напряму. Як і заглибний, його виробляють у всіляких потужнісних типах. Оптимальним варіантом вважають техніку з потужністю в понад 800 ватів. Ці прилади впораються з перемелюванням твердих продуктів і подрібненням льоду. Для роботи з таким електричним обладнанням треба покласти продукти в спеціальну чашу, яку в разі потреби можна знімати. Стаціонарні блендери мають досить великі габарити й потребують для себе окремого місця на кухні.

  • Подрібнювач. На відміну від двох перерахованих вище типів цієї техніки, подрібнювальний блендер спрямовує свою дію не на створення однорідної маси із занурених у нього продуктів, а на їхнє рівномірне подрібнення. Таку техніку випускають у різноманітних комплектаціях і з наборами різних опціональних характеристик. Зазвичай виробники намагаються наділяти їх різноманітними швидкостями й режимами роботи для ефективнішого використання.

Як вибрати оптимальний блендер

Насамперед потрібно продумати передбачуване використання цього приладу. З огляду на це варто вибирати конструкцію й тип блендера. Також важливо зважати на інтенсивність майбутнього використання. Для нечастої роботи цілком підійдуть класичні моделі з потужністю приблизно вісімсот ватів. Для стараннішої експлуатації набагато раціональніше купувати техніку з підвищеними потужнісними показниками. Наявність декількох швидкісних режимів також є основним критерієм для купівлі.

Важливо звернути увагу на покриття корпусу цього пристрою. Зазвичай популярні бренди випускають свої товари цього сегмента в пластиковому або металевому покритті. Для ресторанних кухонь або для умов активного використання рекомендовано купувати останній варіант. Він стійкіший до виникнення різноманітних механічних пошкоджень і легше переносить підвищені навантаження.

Вибираючи оптимальну для себе модель, варто звернути увагу на відгуки покупців. Так можна визначити сильні й слабкі сторони кожного електроприладу. У разі потреби можна звернутися за консультацією до менеджерів магазину, які дадуть відповідь на виниклі запитання.

Показати ще 60 товарів