Одне з найбільш запитуваних пристосувань сучасності — стаціонарні блендери для кухні. Важливо зазначити, що останнім часом попит на цю продукцію піднявся в рази. Це дуже зручний спосіб приготування, особливо, якщо людина — прихильник здорового способу життя чи обмежена у харчуванні. Але для здорових людей — це також чудова альтернатива магазинним йогуртам та іншим штучним десертам.
Наявний поділ продукції на кілька підтипів. Найбільший клас — професійні та для дому, що відрізняються один від одного будовою й потужністю. Домашні девайси в ціні доступніші, вони мають блок для керування і ємність для їстівної речовини. Професійні мають ще в доповненні низку спеціалізованих насадок, а чаша в них варіюється за об'ємом.
Питання вибору стаціонарних блендерів
Переймаючись питанням, який обрати елемент, варто звернути увагу насамперед на потужність. Середня потужність 1000 Вт найчастіше найбільш запитана. За цієї позначки, можливість приготувати більше страв і рідин стає реальнішою. Апарат може працювати довше, менше перериватися на відпочинок і упоратися з подрібненням твердих продуктів, навіть таких, як лід. Гранична відмітка для льоду 300 Вт, для прикладу, якщо засипати цю тверду речовину в девайс потужністю нижче від цієї, він перегорить. Це може загрожувати зміною двигуна або навіть купівлею нового продукту, що, найімовірніше, вийде вигідніше. Важливо уважно вибирати якісні ножі всередині різних насадок. Це запорука успішного виконання роботи в кожному новому підході.
Наступною не менш важливою деталлю є матеріал і об'єм посудини. Стаціонарні блендери зі скляною чашею обійдуться в рази дорожче, ніж зі звичною пластиковою. А все через те, що це екологічно чистіший матеріал, і навіть підробки виробників не так згубно можуть відбитися на здоров'ї людини. Що стосується об'єму, максимальна межа — це два літри, але на стандартну середньостатистичну сім'ю досить і одного літра. Якщо обирати між трьома прийнятними матеріалами виготовлення чаш для цього товару, то першу позицію займає скло. Метал на другому місці, пластик на останньому.
Детально про матеріали виготовлення
Перевагою скла є можливість працювати з гарячими продуктами, порівняно невисока вартість, воно не вбирає сторонніх запахів, не змінює кольору. На жаль, є варіант того, що унаслідок якогось випадкового інциденту чаша розіб'ється, адже вона дуже тендітна щодо зовнішніх подразників.
Метал має безліч переваг і позитивних відгуків з боку користувачів, адже, як і попередній, не має властивості вбирати запахи й дає вільну можливість роботи з гарячим. Причина того, чому часто цю ємність не вибирають, це ціна й рідкісна можливість взаємозаміни.
Пластик — найдешевший варіант, і не завжди безпечний і надійний. Варто зазначити, що важливо дивитися склад продукції, адже під час контакту з їжею, він не має вступати в реакцію, це загрожує наслідками для людського здоров'я. Багато позитивних сторін інших матеріалів можна перенести в розряд негативних для цього матеріалу. Продукти, температурою вищі від зазначеної на виробі норми, можуть погано відбитися й на самій посудині, і на їжі, і на користувачеві.
Обираючи такий тип чаш, покупець бере всю відповідальність на себе, і ручається за використання подібного бюджетного товару. Відрізняється низькою вартістю й легкістю. Часто такий тип продукції підходить для використання вдома, і навіть йде в комплекті з домашніми стаціонарними блендерами.
Додаткові функції в приготуванні
Якщо метою придбання є приготування новомодних напоїв, то варто обирати найміцніші чаші. Це найчастіше металева. І для коктейлів, і для смузі цей матеріал підійде ідеально. Під час приготування йде рясне збивання продукту, подрібнення його з докладанням певної сили, тому важливо зберегти цілісність стакана. У професійних закладах використовують саме цей матеріал, але часто потрібна і спеціальна кришка для додаткового збовтування суміші. Через брак міцного посуду, є варіант використання альтернативи.