Кавничка — це спеціалізоване обладнання, яке призначається для перемелювання цілісних кавових зерен. Така техніка є абсолютно незамінним обладнанням для закладів, які спеціалізуються на приготуванні цього напою. Вони ж можуть купуватися для дому, адже справжні кавомани знають, що для приготування смачної, ароматної та підбадьорливої вранці кави потрібно молоти зерна безпосередньо перед вживанням, оскільки смак меленого напою неабияк відрізняється від свіжозмеленої.

N

Різновиди та переваги кавничок

N

Історія кавнички почалася багато років тому зі звичайної ступки, у якій уручну подрібнювали кавові зерна. Пізніше для цього люди почали використовувати жорна. До речі, цей принцип досі не втратив актуальності й активно застосовується в механічних моделях. Сучасна кавничка є приладом із пластиковим або металевим корпусом, усередині якого розташований мотор. 

N

За способом роботи розрізняють два типи кавничок:

N
  • Ручні кавнички являють собою механічні млини зі зручним керуванням і вирізняються нижчою ціною. Ступінь подрібнення користувачі регулюють гвинтом. Щоб зробити однорідний помел, буде потрібно до 20 хвилин. Під час вибору ручного приладу рекомендується звертати увагу на міцність ручки та якість комплектуючих деталей.
  • Електричні.Сучасні автоматизовані пристрої, які самостійно подрібнюють продукт, після того як користувач завантажує зерна в контейнер, вибирає потрібні швидкість і режим. За способом роботи вони поділяються на три різновиди:
    • Жорнові. Принцип роботи таких апаратів полягає в проходженні зерен між жорнами. Вони представлені як конічні або циліндричні диски, виготовлені з неіржавкої сталі або титанового сплаву. Ступінь подрібнення залежить від відстані жорен. Такі модифікації обладнуються опцією регулювання помелу та мають середню потужність. Виготовляються з чашею об'ємом до 300 грамів. 
    • Роторні. Апарати в металевому або пластиковому корпусі з електродвигуном. Верхня частина корпусу обладнана контейнером із прозорою кришкою для завантаження сировини, у який поміщається від 20 до 150 грамів продукту. Подрібнюють продукт спеціальні диски, розташовані на дні контейнера. Підходять для домашнього використання, оскільки характеризуються невеликою місткістю.
  • N
N

Залежно від сфери застосування випускаються такі подрібнювачі:

N
  • Побутові. Кухонні прилади для дому. Вони характеризуються середньою потужністю й місткістю, оскільки розраховані на 3—5 осіб. Домашні подрібнювачі обладнані кількома ступенями помелу та переважно випускаються в пластикових корпусах, стійких проти ударів. 
  • Професійні. Моделі, призначені для використання в кав'ярнях, ресторанах та інших громадських закладах. Зазвичай у кафетеріях завжди спостерігається збільшений потік клієнтів, тому власники закладу мають подбати про те, щоб техніка впоралася з приготуванням напоїв. Для цього потрібно звертати увагу на продуктивні пристрої, які можуть за один раз перемелювати велику кількість кавових зерен. Важливим є й час, упродовж якого техніка справляється з довіреною їй операцією.
  • N
N

Переваги кавничок:

N
  • Компактність. Домашні та професійні кавові подрібнювачі вирізняються компактними та невеликими розмірами, завдяки чому не займають багато кухонного простору.
  • Швидкість Прилади за кілька хвилин подрібнюють продукт до потрібного стану, заощаджуючи час користувачів.
  • Функціональність. Обладнані широким функціоналом і забезпечують користувачеві комфортні умови для експлуатування.
  • Надійність. Комплектуючі виготовляються з неіржавкої сталі або металевого сплаву, завдяки чому працюють тривалий час без поломок і несправностей.
  • N
N

Як вибрати кавничку?

N

Якщо ви бажаєте придбати кавничку недорого та швидко, інтернет-магазин ROZETKA вам допоможе. Тут ви зможете купувати у два кліки, для цього потрібно лише вибрати відповідну модель, додати її в кошик і перейти до оформлення замовлення. У каталозі магазина представлені модифікації виробників з офіційною гарантією та швидкою доставкою в Києві та інших містах України. 

N

Для порівняльного аналізу декількох пристроїв на сторінці товару опублікована докладна інформація про технічні характеристики, відгуки покупців, фотографії продукції й огляди. Також вас порадують зручні умови для купування: миттєве оформлення купівлі на виплат, кредит і різні бонуси, як-от: акції, знижки й розпродажі. Інформативні фільтри на сайті допоможуть вибрати товар з урахуванням таких параметрів.

N
  • Потужність Показник потужності в ножових моделях варіюється від 100 до 200 Вт, у жорнових — 200—800 Вт. Від потужності залежить швидкість обертання ножів.
  • Швидкість обертання Під час вибору треба враховувати цей чинник, оскільки від нього залежить те, скільки часу ви витратите на перемелювання кави. Якщо вона низька, вам буде потрібно більше часу на цей процес, але якщо вона занадто висока, то подрібнена сировина може нагрітися, що негативно позначиться на смаку напою. Оптимальна швидкість обертання — 900—1100 обертів за хвилину. 
  • Кількість швидкостей. Електричні моделі дають змогу користувачам регулювати та самостійно вибирати швидкість обертання. Пристрої обладнуються трьома різними швидкостями: високою, середньою та низькою.
  • Ступені помелу. Прилади з можливістю керування ступеня помелу обладнуються 10—20 градаціями. Вони випускаються з таким типами помелу:
    • Великий. Розміри гранул досягають до 0,8 міліметра. Вони підходять для заварювання в кавоварках, обладнаних сіткою для поділу сировини та напою. 
    • Середній. Подрібнює матеріал до розміру 0,3—0,6 мм. Застосовується в комбінованих кавомашинах і в крапельних моделях.
    • Дрібний. Підходить для варіння в турках і кавомашинах із фільтрами тонкого очищення, подрібнює продукт до розміру 0,1—0,2 мм.
  • Об'єм чаші для зерен. Ножові апарати обладнуються ємностями з об'ємом від 30 до 100 грамів. Жорнові вважаються місткішими, оскільки вони виготовляються з ємностями до 300 грамів. 
  • Опції. [F10] Для безпечнішого та функціонального використання обладнуються такими опціями:
    • Функція блокування увімкнення, якщо відкрита кришка. Машина не починає працювати, якщо кришка резервуара не закрита.
    • Імпульсний режим. Трапляється в ножових приладах. Дає змогу молоти продукт циклами та забезпечує більш ретельне та рівномірне подрібнення.
    • Захист від перегрівання. Опція автоматично вимикає пристрій у разі виникнення ризику перегрівання двигуна.
    • Регулятор ступеня подрібнення. Функція трапляється в жорнових приладах. Вони обладнуються спеціальною ручкою-регулятором. Обертаючи її, користувач самостійно встановлює відстань між жорнами, внаслідок чого виходить відповідний помел зерен.
    • Порційне подрібнення. Дозатор дає змолоти потрібну кількість зерен для однієї або двох порцій кави.
    • Таймер. Задає техніці певний час роботи. 
  • Матеріал корпусу. Прилади виготовляються з пластику або металу. Пластикові дешевші, але крихкі, а металеві характеризуються великою вагою й вважаються стійкими проти ударів і пошкоджень. Чаша виробляється із силікатного або органічного скла. 
  • Виробник:
    • DeLonghi. Італійський бренд-лідер у всіх позиціях. Компанія випускає потужні та продуктивні кавнички високої якості з гарним дизайном.
    • Domotec. Виробник виготовляє вироби в яскравих і стандартних колірних рішеннях. Виробляються апарати з металу та пластику та характеризуються тривалим терміном експлуатації.
    • Bosch. Усесвітньо відома німецька компанія. Виробник пропонує покупцям міцні вироби високої потужності, привабливі зовні.
    • Vitek. Фірма виготовляє бюджетну продукцію, яка є в кожній третій родині. Попри малу ціну, мають високу швидкість обертання й продуктивну роботу. 
  • N
N

Кавничка — незамінний кухонний прилад для подрібнення зерен, який допоможе вам приготувати підбадьорливу й смачну каву за кілька хвилин.

Показати ще 60 товарів