Як вибрати кавоварку: ключові моменти
При виборі кавоварки для дому чи кав'ярні потрібно враховувати простоту використання та швидкість приготування напою, бажані смакові якості та варіативність видів кави, експлуатаційні властивості агрегату. Важлива кількість чашок, яку можна зварити в один прийом, а також наявність додаткових функцій для зручності користування кавоваркою.
Кавоварки в каталозі ROZETKA: основні види
Головні переваги автоматичних пристроїв: мінімізація ручної праці та контроль за процесом обробки кавових зерен. Наявність вбудованих програм дозволяє готувати десятки різновидів кави: у чистому вигляді, з додаванням молока, лікерів, сиропів.
Всі моделі, представлені у продажу, можна розділити на кілька основних категорій:
- Крапельні. Принцип дії заснований на просочуванні крапель конденсату, отриманого від нагрівання води в бойлері, через вузол заварювання з одноразовим/багаторазовим фільтром. Готова кава стікає в знімний скляний глечик. Додатково краплинна кавоварка може мати опцію автовідключення та підігріву, а в деяких моделях навіть передбачено режим відкладеного старту.
- Капсульні. Процес приготування зводиться до того, щоб залити воду в резервуар, помістити в контейнер порційну капсулу і включити пристрій в мережу. Спеціальні шпильки протикають капсулу, потім через неї проходить гаряча вода - і ароматний напій стікає в чашку. Відпрацьований шлак накопичується в окремому відсіку.
- Ріжкові. Свою назву отримали через наявність особливого гнізда, ріжка чи холдера, куди закладається мелена кава. Професійні агрегати оснащені вбудованою кавомолкою, опцією автоматичного відключення, капучинатором для збивання молока та іншим функціоналом.
- Гейзерні. Конструкція складається з трьох частин: нижньої та верхньої чаші для води та, відповідно, готового напою, а також проміжної ємності, куди засипається мелена кава. Під тиском пари вода з нижнього відсіку проходить через фільтр із сировиною, потрапляючи у верхню частину вже у завареному вигляді.
Автоматичні кавоварки: особливості
У кожного типу кофемашин є свої плюси та мінуси. Краплинні прості та безпечні у використанні, кава з резервуара вистачає на 2 чашки, але розраховані вони лише на приготування американо. Натомість ріжкова кавоварка, навпаки, орієнтована виключно на варіння еспресо та кавових напоїв на його основі .
У гейзерних кавоварках можна не лише робити каву, а й заварювати чай, трав'яні настої та відвари. Увімкненому режимі металевий корпус сильно нагрівається, тому є ризик обпектися при необережному використанні.
Яку каву вибрати
Залежно від типу пристрою, можна використовувати три варіанти кави:
- мелений;
- зерновий;
- у капсулах.
Якщо ж говорити про його смакові властивості, то тут включаються зовсім інші оціночні характеристики: сорт, ступінь обсмажування та помел.
Сорт
Культивуються лише два види кавових дерев: арабіка та робуста. Найдорожчим сортом вважається арабіка — м'який, ароматний, фруктовий присмак. Робуста, навпаки, відрізняється різким, гіркуватим присмаком із вираженими горіховими нотками. Така смакова яскравість і гострота пояснюється високим вмістом кофеїну, на відміну від солодкої та ніжної арабіки.
Обсмажування
При температурній обробці кавові зерна змінюють свій хімічний склад, внаслідок чого у смаку з'являються нові відтінки: шоколадні, медові, карамельні тощо. Оптимальною вважається середня обсмажування, характерна для приготування американо. Для еспресо та ристретто з властивим їм маслянистим гіркуватим смаком необхідна сильна обсмажування зерен.
Помел
Це один із найважливіших факторів, що впливають на смак кави. Чим дрібніші частинки, тим швидше проходить процес екстракції ефірних олій, кофеїну та різних органічних сполук при термічній обробці. Для кожного варіанта кавоварки рекомендується використовувати каву певного помелу: тонкого, середнього, середньо грубого.
Чому варто купити кавоварку на сайті ROZETKA
В інтернет-магазині ROZETKA можна придбати кавоварку будь-якого типу, а також отримати кваліфіковану консультацію менеджерів в онлайн-режимі. Товари представлені в широкому ціновому діапазоні, тому підібрати потрібну модель для дому чи кафе буде неважко. Оплата замовлення здійснюється на сайті або при отриманні товару. Можна замовити доставку до точки видачі ROZETKA або на поштове відділення.
Кавоварки: ціни на ROZETKA
Встановлення значень для одинарного та подвійного еспресо
1. Виберіть функцію, яку потрібно перепрограмувати. Натисніть і утримуйте відповідну кнопку
вибору (одинарного або подвійного еспресо). Пролунає один звуковий сигнал. [програмована
кількість одинарного/подвійного еспресо (мін.: 30/60 мл, макс.: 50/100 мл)]
2. Відпустіть кнопку лише після того, як витече необхідна кількість кави або молока. Пролунає два
звукових сигнали. Тепер це значення зберігається для відповідної функції.
Я установил эти значения. По факту на двойном эспрессо выдает аж 150 мл воды ))
бОльшая половина информации, которая приводится в руководстве в бумажной версии инструкции, отсутствует! Поэтому для правильной эксплуатации кофеварки советую посетить сайт и загрузить PDF инструкцию оттуда.
Пожалуйста, техподдержка RZTK, на эту проблему перестаньте писать людям про декальцинацію! Если пеновзбиватель перестал взбивать молоко, нужно просто очистить дырочку на сьёмной детали! На конусе сверху есть отверстие для забора воздуха, оно просто забивается! Зубочисткой проткните и всё будет как прежде!
Прошло 3 недели после покупки, с кофе проблем не было, а вот молоко перестало взбиваться. Сделал декальцинацию как писала людям техподдержка сверху - это не помогло, что очень расстроило, собирался уже отправлять в сервис, на благо вовремя головой подумал.
Кофе вкусный, проблем с машиной больше нет. Использую воду с бювета, надеюсь она больше подходит. Посмотрим сколько прослужит
Первое что я сделал сразу после включения, это изменил объем воды для двойного эспрессо до максимума. Тех. поддержка не соврала, максимальный объем воды 100мл. Объем остальных напитков меня в целом устраивал.
И начну с минусов. Основной минус этого аппарата, на мой субъективный, это невозможность регулировать температуру воды. Не могу сказать что кофе делает холодным. Он делает его идеальной температуры. Но в том и проблема. У вас где-то две минуты чтобы добежать до условного “балкона” и три-пять минут чтобы его выпить. Тут тех. поддержка рекомендовала подогревать кружку перед приготовлением и использовать теплое молоко, (хотя там же писала что для капучинатора необходимо использовать свежее молоко из холодильника...). Кароче, тот кто любит чтобы кофе обпекало тело и душу могут сильно разочароваться. Возможно гении скажут “Обману жизнь, поставлю кофеварку сразу на балконе!”. Вариант шикарный если у вас там есть раковина с водой. Это не проблема данного аппарата, а в принципе условие эксплуатации подобной техники. За ней нужен ежедневный уход. Кофе сделали - рожок нужно очистить от кофе и промыть. С поддона вылить воду, подставку протереть от пятен. Остатки молока в капучинаторе слить, промыть резервуар и очень тщательно промыть носик и трубку подачи молока иначе появляется запах. Кстате капучинатор самая спорная часть конструкции. Тонкий пластик, который ежедневно надо отсоединять, разбирать, чистить. К тому же у него иногда случается экзистенциальный кризис и он начинает разбрызгивать молоко во все стороны. Я думаю он помрет через пару месяцев.
Нет датчика воды. Если вода закончилась “это не мои проблемы, я делаю кофе”.
Инструкция рудиментарна и рассказывает только как страшно жить в этом мире и любая техника вот-вот или поломается или жахнет вас током.
Из плюсов. Качество сборки адекватное (не считая капучинатора). Ничего не скрипит, не хрустит. Рожок вообще можно использовать как аргумент в спорах. Хороший увесистый метал. Внешний вид отличный. Аппарат не занимает много места, он узкий, но при этом достаточно высокий. Учтите что у самой стенки его не поставить т.к. будет очень неудобно заливать воду. Воды можно залить больше литра так что на пару дней хватает (выпивая 3-4 чашки в день). Понимает когда подключен капучинатор когда нет. При включении нагревается достаточно быстро (около полуминуты). Подставить можно любую чашку. Даже если она не влазит, снимаете нижний поддон и вуаля - полно места. При приготовлении кофе он гудит. Именно “гудит” а не орет как резаный. Достаточно тихо чтобы не разбудить ребенка, достаточно громко чтобы жена с соседней комнаты сказала “и мне”. Кроме капучинатора. Из того каждый раз дьявол выходит.
Ну и немного о капучинаторе… Он супер. Создает огромную густую пену. Молоко в доме улетает. К нему ноль претензий.
Ну и само кофе это сильная сторона данного аппарата. Достойный кофе. Весьма приятный на вкус.
(Чашка кофе на фото 350мл. Двойной эспрессо + латте. Рекомендую попробовать тем кто не любит пить с мелкой посуды)