Кожна господиня хоче подати на святковий стіл нарізку з гарних, акуратних і тонких скибочок м'яса, сиру та інших продуктів, що дає змогу оперативно та якісно зробити скиборізка. Її комплектація складається з декількох елементів, серед яких каретка в ролі робочої поверхні, піддон або лоток для вже нарізаних шматочків, дисковий ніж і основний корпус. Такий агрегат заощадить час на приготування бутербродів зранку та полегшить інші кулінарні процеси.
Основні види скиборізок
Слайсери з'явилися на ринку кухонних приладів недавно, ставши обов'язковим приладом у закладах громадського харчування, особливо у разі наявності в меню багатокомпонентних нарізок. Інша їхня сфера застосування — великі мережі магазинів та супермаркетів, де покупець може попросити про подібну послугу або придбати вже готові шматочки необхідного продукту.
Слайсер не обмежується тільки нарізанням, він дає змогу задіяти додаткові функції різних моделей. Виробники пропонують на ринку такі скиборізки:
- Дискова скиборізка, що працює за принципом пилки. Ніж у ній рухається за допомогою електромотора. За допомогою такого кухонного девайса можна оперативно нарізати сирну, м'ясну, ковбасну, копчену продукцію на ідеально рівні шматочки. Серед безлічі функцій можна вибрати бажаний спосіб нарізання, товщину, регулювати швидкість обертання вбудованого ножа, потужність і інші показники. Якісні й багатопрофільні скиборізки мають у комплекті кілька змінних ножів для різних за консистенцією, складом та щільністю продуктів. Отже, є змога порізати свіжий хліб хвилеподібно й без його зовнішньої деформації або отримати скибочки більш однорідних і щільних продуктів завдяки прямому заточуванню.
- Слайсер-терушка, що згодом модернізувалась у більш функціональний і потужний агрегат. Це прилад, що призначений для нарізання овочів і фруктів, і стане гарним помічником для тих, хто полюбляє салати та овочеві страви. Залежно від насадок, може стати в пригоді для натирання, шинкування, нарізання кубиками улюблених продуктів харчування. Необхідно відрегулювати потужність і підібрати найоптимальнішу тертушку для отримання найкращого результату. Часто виробники фарбують насадки в різні кольори для легкого та швидкого розрізнення їх між собою.
Попри велику кількість переваг, такі прилади характеризуються й недоліками, серед яких головним є високий ризик травмування у разі недотриманні правил безпеки й акуратного користування девайсом. Особливо важливий цей фактор у разі присутності маленьких дітей. Тому зберігати її потрібно в спеціально відведеному місці, недоступному для малюків.
Інші типи слайсерів: як вибрати?
Вибирати скиборізки необхідно не тільки за їхнім призначенням. Важливим фактором є їхній режим роботи, необхідність в участі людини та рентабельність. Залежно від використовуваного режиму скиборізки поділяють на ручні й електричні.
Ручна або механічна. Найменш комфортний вид, що відзначається низьким показником швидкості роботи, потребує докладання великої кількості зусиль, тому вважається малоефективним. У зв'язку з цим вартість такої скиборізки невелика та доступна для широкого кола споживачів. Працює у разі застосування м'язових зусиль користувачем, що активізує дію ножа та каретки. Це застарілий і неактуальний в сучасних умовах варіант цього девайса, попит на який із роками скорочується.
Електрична, що активується електрикою і в окремих випадках може контролюватися людиною. Напівавтоматична частіше використовується в побуті та купується саме для дому, а автоматична — у промисловості та на великих підприємствах. У ній є можливість особисто встановити певні параметри та змінювати їх у разі необхідності. Професійна скиборізка дає змогу нарізати різні категорії продуктів за короткий часовий проміжок, зовні має вигляд величезної через великі габарити, має високу ціну на ринку.
У разі вибору між цими варіантами слайсерів найкращим рішенням буде віддати перевагу електричним. Попри досить велику вартість вони довговічні, міцні, надійні та працюють на максимальних швидкостях. Зверніть увагу, щоб ножі в ньому самозагострювались, адже у разі частої експлуатації їм властиво швидке затуплення, внаслідок чого можна отримати неякісну нарізку.
Не можете визначитися з видом скиборізки? Зверніться за допомогою до менеджерів на сайті інтернет-магазину або перегаляньте відгуки покупців про конкретні моделі слайсерів.
Скиборізки: ціни на ROZETKA
Скиборізка SENCOR SFS 1001 GR
Скиборізка GRAEF S10002
Скиборізка GORENJE R401W
Скиборізка ARDESTO SDK-200S
Буду трескать бутеры как семечки :)
Я думал домашние ломтерезки бесшумные как магазинные, но я ошибался. Гудит - но терпимо. Не громко.
Заточки нет, но это ведь не професиональная ломтерезка. Интересно продаются ли запасные ножи.
Скиборізка GORENJE R 506 E
Фото з порізкою додаю (робив чоловік, з тримачем)
#мояраспаковка
Тепер про доставку. Крім матюків нема слів. Ніколи не обирайте доставку "міст експрес"
Розетка відправила товар зразу в день оформлення, доставка мала бути 11.12, згідно трекінгу на сайті. 11 числа дата пропадає, гаряча лінія не відповідає, починається найцікавіше. Додзвонитися, дописатися - неможливо. Коли нарешті відповідають, обіцяють доставку "завтра". Завтра - знову "завтра" і так далі... В результаті забрали САМІ ЗІ СКЛАДУ в іншому кінці міста! доставки на точку видачі так і не дочекалися!
Упаковки - ніякої, на оригінальну коробку просто наклеєна декларація...
Ломтерезка DMS AS-400
Из положительного:
Присоски не дают ездить по столу, легко устанавливается и снимается нож, площадка подачи на опорном ролике и направляющей оси, что хорошо. Прилично режет все, кроме мягкого и очень твердого(замороженое мясо не осилит, нужно подразморозить малость)
Из минусов:
Зазор в почти 5мм между площадкой подачи и ножом делает практически не решаемой проблемой разрезание последнего куска. У вас в руках как ни крути останется шмат не того размера, который вы хотите в финале.
Есть некоторый недостаток жесткости(на самом деле не такой уж и недостаток, просто всегда хочется, чтоб не особо дорогой прибор работал так же как профессиональный)
Ну и по заточке ножа- если он затупится, правильно его заточить будет не так уж и легко без вмешательства человека с прямыми руками и полукруглым надфелем.