М'ясорубки: якими бувають і чим відрізняються
М'ясорубки — це кухонні прилади, які вже давно перейшли в розряд необхідності. З їхньою допомогою можна за лічені хвилини подрібнювати овочі, фрукти, ягоди, м'ясо. Електрична м'ясорубка давно витіснила стандартну механічну модель. Ця техніка характеризується підвищеною функціональністю. Вона працює в прискорених, інтенсивних темпах, набагато швидше переробляє велику кількість продуктів. Крім того, власник пристрою не буде докладати жодних зусиль під час користування таким обладнанням.
Сучасна електром'ясорубка може працювати з переважною більшістю продуктів. З метою підвищення її функціональності виробники додають у конструкцію спеціальні насадки, які дають змогу виконувати ще більше кулінарних процесів:
- Насадки для натирання й шинкування. Дають змогу не просто перемелювати й перекручувати продукти, а натирати й шинкувати їжу. Така насадка характеризується широким спектром застосування. Насамперед вона використовується для нарізування овочів. Зрідка така насадка застосовується для роботи з фруктами.
- Насадки для томатів і ягід. Оскільки ягоди й помідори — це продукти з досить специфічною структурою, для їх перемелювання потрібні спеціальні насадки. Насамперед вони допомагають відокремлювати шкірку, м'якуш і дрібні кісточки, від'єднують їх від м'якоті й соку. Такі насадки вважаються необхідними для виробництва домашнього ягідного й томатного соків.
М'ясорубки поставляються з насадками в різній кількості й різної комплектації. Призначення насадок повністю залежить від виробника. Також неабияку популярність мають універсальні моделі із соковижималкою. Така техніка підлаштована спеціально для виробництва домашніх соків або фреш.
Як вибрати якісну м'ясорубку
М'ясорубка — це пристрій, який цілком може витримати тривалий термін експлуатації. Тому вибирати рекомендується якісні та надійні моделі, які справили популярні бренди. Одним із найкращих концернів, що займаються виготовленням такої техніки, по праву вважається Zelmer. Ця фірма завоювала популярність завдяки функціональності своїх пристроїв, які до того ж можуть працювати десятиліттями.
Найякісніші моделі в обов'язковому порядку мають функцію реверсу. Часто під час перемелювання жирного м'яса і всіляких твердих частинок м'ясорубка може забитися й перестати працювати. Моделі з реверсом надають можливість прокрутити штекер у зворотну сторону, після чого пристрій перенесе назад частинки, які його забивали.
Під час вибору певної моделі важливо звернути увагу на відгуки попередніх покупців. Ті, хто вже придбав вибраний пристрій, нададуть інформацію про його роботу і про те, як він проявляє себе впродовж експлуатаційного періоду. Так, потенційний покупець зможе виявити всі переваги й недоліки певного пристрою.
Електром'ясорубки: ціни на ROZETKA
Потужності вистачає, працює відносно тихо і величезним плюсом є насадка соковижималки(сік вичавлює добре).
Тепер перейдемо до конструкторських мінусів:
Інженери додумалися зробити шнек не повністю металевим, а на кінці з пластиковими зубами, які входять у м'ясорубку. У самій м'ясорубці вхід теж пластиковий.
Дана конструкція виглядає не надто надійною, особливо якщо молоти постійно щось тверде. Рано чи пізно ці пластикові зуби злижуться.
Якщо на шнеку видно болт і його пластикову частину можна відкрутити і замінити, то ту частину, що всередині м'ясорубки не видно як зроблена.
Також у м'ясорубці могли зробити більше отворів для виходу повітря, це їй явно не завадило б для кращого охолодження.
Єдине що засмучує - діаметр отворів в насадках. Краще б була одна, але середня.
Почну з того, що або м'ясорубка або тільки решітки вже були у використанні, пакетики були жирні і натрапила на кусок курятики при перегляді. Хочеться вірити, що її тестили на справність, а не те, що вона вже в когось працювала. Але, враховуючи те, що все було в повній коплектації і працювало ризикнула взяти.
Дуже приємно вражена роботою цією м'ясорубки. Перемелює дуже швидко, не встигала докладати м'ясо. Я брала для домашнього використання, тому не знаю чи може вона працювати довго і з великими об'ємами, але до 10 кг фаршу за 15 хв, це подужає легко. Я м'ясо гарно обрізаю, тому як справляється з жилками і хрящами не можу сказати. Також, протестила і тертки. Картопля і морква натерлись чудово. Є різні розміри терток, що також дуже радує.В кінці обрізки потрібно діставати, не дорізає ідеально.
Надіюсь служитиме довго, бо функції виконує чудово. Трохи шумна, але для мене це не велика проблема, 15 хв можна потерпіти. Якісний метал, пластик теж непоганий, але після моркви пофарбувався. Відмивається нормально.
Збирається легко, миється також.
Багато терток, насадок і решіток різного розміру.