Використовуваний метод характеризується тривалим часом приготування при низькій температурі, тому він спрощено називається повільним приготуванням. Головна перевага повільного приготування полягає у збереженні аромату та смаку. Такий спосіб приготування страв робить смак трав і спецій, що додаються, більш виразним, а м'ясо – ніжнішим. Наступною незаперечною перевагою є те, що страва практично не може підгоріти. Повільне готування в каструлі з внутрішньою керамічною чашею забезпечує відмінне і рівномірне приготування насамперед м'яса цілим шматком і птиці цілком, тобто качки, гусака тощо. Популярні також страви «все в одній каструлі», коли страва готується вся разом, що економить час на її приготування Зручність приготування їжі в каструлі «Slow Cooker Внутрішня керамічна каструля нагрівається рівномірно і відмінно поширює тепло навколо страви, що готується. Керамічну каструлю можна також використовувати окремо для гратинування та запікання в духовці, а також для подачі страви на стіл. На панелі керування можна встановити три рівні робочої температури – високий, низький або підтримка страви в теплому вигляді. Можна також встановити час приготування страви Попередньо встановлено 12-годинну фазу приготування, після якої повільноварка автоматично перемикається в режим підтримки страви в теплому вигляді протягом 6 годин. Натисканням кнопки можна за 30 хвилин запрограмувати свій час приготування в діапазоні від 30 хвилин до 12 годин.