Для сушіння продуктів використовують сушарки для овочів і фруктів, які є зручними і практичними у використанні. Раніше використовували сонячні промені й духову піч для досягнення такого результату, що займало багато часу. Сьогодні сучасні технології дають змогу засушувати продукти швидше і якісніше.

Сушарки для овочів і фруктів — на що звернути увагу

Як обрати дійсно якісний і довговічний товар — популярне питання серед покупців. Особливу увагу треба звернути на обсяг сушіння. Під час вибору виробу з безліччю лотків треба вибирати наявність 4-5 піддонів з потужністю 350 Вт. У разі більшої потужності — 2-3 піддони. Безліч таких елементів не встигне просушитися одночасно. Двигун розташований в нижній частині пристрою, тому сировина на нижніх лотках просихає набагато швидше, ніж на верхніх.

Висота бортиків буває низькою і високою. Перші використовуються для зелені та ягід, а високі — для великих і маленьких продуктів. Треба врахувати матеріал виготовлення. Вирізняють пластикові та металеві. Перший вид простий у використанні й не нагрівається в процесі. Зручні в переміщенні в будь-яке місце. Другий різновид має великі розміри й незручні під час транспортування.

Основні види й характеристики

Така продукція різноманітна за функціональністю, принципами роботи й дизайном. Мають різні обсяги, потужність і системи керування. Класифікують такі моделі:

  • Сушарки для овочів і фруктів з автовимиканням. Такий тип дуже зручний у застосуванні. Дає змогу системі самостійно визначити час готовності і вимкнутися в потрібний час.
  • Сушарки для овочів і фруктів із таймером. Головна зручність — надає можливість господині вибрати потрібну кількість годин для сушіння й після цього зупинити процес приготування без допомоги людини. Максимальний час — два дні готування, а точніше 48 годин.
  • Сушарки для овочів і фруктів із дисплеєм. Сучасні й популярні серед покупців. Можна спостерігати й контролювати завдяки вбудованим датчикам.
  • Сушарки для овочів і фруктів із захистом від перегріву. Прості у використанні. Підходять для людей старшого покоління. Головна перевага: у разі пошкоджень у системі товар вимикається до того часу, як почнеться загоряння або плавлення пластикових пристроїв.
  • З індикатором вмикання. Такий режим сушарок для овочів і фруктів дає змогу контролювати і спостерігати за процесом сушіння. Знати температуру, задані параметри і тривалість приготування.
  • З регулюванням повітряного потоку. Дає змогу вибирати потрібну температуру, зменшувати або збільшувати. Зазвичай виготовляються у двома-трьома стандартними температурними режимами. Можуть надавати плавне регулювання температури, що дає можливість вибрати певний режим для окремого продукту.
  • Сушарки для овочів і фруктів із регулюванням висоти піддону. Добре підійде під час приготування грибних виробів і квітів. Зазвичай піддони призначені для засушування в нарізаному стані, а гриби краще готувати цілими. Не завжди цілий продукт вміщається, саме з цією метою придумане регулювання висоти. Можна вибрати товар із певною кількістю лотків, що відрізняються функціональністю.

Є електронні й механічні. Перші пристрої мають великий недолік: у разі браку доступу до електрики робота неможлива і налаштування збиваються. З механічним керуванням більш надійні, оскільки не вимагають електроенергії.

Із сушінням яблук, ягід і грибів впорається практично будь-який пристрій. У разі бажання приготувати м'ясні страви або рибні, для пастили, заготовлення зелені треба придбати електросушарку з терморегулятором. Має безліч додаткових функцій і допоможе домогтися бажаного результату без обмеження перемиканням режимів тепло/спекотно.

Є моделі, які дають змогу приготування домашнього йогурту. Головним елементом у такому приготуванні виступає електронагрівач, який є і в йогуртниць. Такий пристрій доступний в ціновій політиці, заощадить місце на кухні, але сушити й готувати йогурт водночас не вийде, тому варто робити вибір.

За принципом роботи бувають: інфрачервоні й конвективні. Перший тип працює за такою схемою: випромінювання потрапляє в сировину й поглинається вологою, яку вміщує, але не тканинами. За невисокої температури вода випаровується, й залишаються вітаміни й корисні речовини, смакові особливості.

Другий вид більш доступний за ціною й поширений серед покупців. Завдяки вбудованому вентилятору проводиться обдування і випаровування вологи. Під час вибору сушарок для овочів і фруктів варто прочитати і прислухатися до відгуків, порад досвідчених або тих, хто вже використовує таку техніку, людей.

Показати ще 60 товарів