Особливості пристрою електричної печі

Електропечі представлені у двох різновидах: настільні і вбудовані. Перший варіант — це портативна техніка, яка за потреби може переміщатися. Іноді виготовляється з конфорками, що дає можливість готувати будь-яким зі способів термічної обробки - запікання, відварювання, обсмажування, тушкування.

Вбудовані ж духовки обмежуються запіканням продуктів. Вони вмонтовані в особливу нішу, що не дає можливості від’єднати або пересунути її, або швидко перевезти в інше місце.

Вони підходять як для дому, так і для гуртожитку або дачі, адже, за допомогою одного пристрою можна замінити масу інших. Наприклад, у певних моделях є функція хлібопічки, гриля, тостера, мікрохвильової печі тощо. Так ви заощадите не тільки гроші, а ще час і місце на кухні. Сучасні плити стали виготовлятися навіть із можливістю дистанційного керування шляхом SMS-повідомлень або програм для ґаджетів.

 Міні-пічка схожа на мікрохвильову як за розміром, так і зовні, але варто пам'ятати, що це різні прилади. Мікрохвильова — використовує для нагрівання НВЧ-хвилі, а електропіч — інфрачервоні промені. Електрична піч — це настільна духовка, яка може слугувати як гриль, тостер, і виконувати функцію швидкого розморожування й масу інших.

Режими роботи електричних печей

  • Електричні печі з грилем. Прилад, який нагрівається й цим дає змогу створити страву з хрусткою рум'яною скоринкою й неповторним смаком (стейки, запіканки, запечене м'ясо, птицю, овочі, біфштекси). Але тоді скоринкою покриється тільки одна сторона.
  • Електричні печі з рожном. Використовують для приготування великих шматків м'яса, птиці або риби. За наявності вбудованого крутного елемента страва хрусткою скоринкою покривається з усіх боків рівномірно. Рожен обов'язковий для приготування шашлику та іншої їжі.
  • Розморожування. Є два режими розморожування (звичайний і глибокий). Ця функція допоможе господині швидко приготувати страву з продукту, який раніше був заморожений.
  • Електрична піч із функцією випічки. У У цьому режимі встановлений середній рівень вологості, отриманий під час змішування гарячого повітря й пари, призначений для тушкування м'яса, випічки хліба або виробів із дріжджового тіста.
  • Електрична піч із функцією запікання. Використовується для підігрівання страв і запікання тістечок і виробів із листкового тіста.
  • Пароварка. Функція подавання пари, яка підходить для приготування не тільки м'яса й овочів, а й випічки.
  • Хлібопічка. Випікання хліба за допомогою парової обробки на початку приготування й утворенням хрусткої скоринки в його кінці.

Вибір і встановлення

Перед вибором цього пристрою прорахуйте потрібний для вас об’єм. Це звичайно мало вплине на функціонал, але обмежить кількість приготованих страв. Підігріваючи вже готову їжу, вистачить і 5-14 л. Для випічки вибирають 14-28-літрові печі. А якщо необхідно нагодувати цілу сім'ю, вибір варто зупинити на електропечах від 26 до 44 л і більше.

Потужність електропечей приблизно від 1200 до 2200 Вт, і від цього так само формується ціна на прилад. Чим вище індекс, тим дорожча ціна. Від потужності залежить швидкість приготування продуктів, тому дорожнеча виправдана.

Перш ніж вибрати електричну піч, прорахуйте, скільки вона буде працювати. Наприклад, якщо на дачі не особливо часто користуються нею, то варто зупинитися на більш дешевих варіантах, а якщо вибирати для кухні у квартирі і використовувати постійно, то варто вибирати дугову електропічку. Вона чудово впоратється з усім об’ємом роботи, і має захист від стрибків напруги.

Також подбайте про місце, у якому вона буде стояти. Якщо простору мало, краще вибрати вбудовуваний пристрій, а в просторе приміщення чудовим буде встановити піч із духовкою, яка буде стояти окремо. Електропечі мають різну вартість. Вплив на формування ціни дають розміри, загальна характеристика, наявність додаткових функцій тощо. 

Показати ще 60 товарів