Для підсмажування скоринки на шматочках хліба використовують тостери, що дуже ситно і смачно. Така техніка зручна у використанні і неабияк економить час. Багато покупців часто задаються питанням як вибрати якісний товар, який прослужить впродовж довгого часу.

Основні характеристики тостерів

Товар призначений для хліба й обсмажування за допомогою спіралей. Працює за тією самою схемою, що й електронна плита. Зазвичай використовуються для будинку, для приготування не одного шматка хліба, треба розглянути моделі на кілька, у які поміщаються кілька скибочок. Тому потрібно заздалегідь визначитися, де буде застосовуватися прилад і скільки місця займе.

Виготовляють продукти преміум-класу, які комплектуються цифровим індикатором, де можна побачити й контролювати ступінь просмаження. Працює за таким принципом: виділяється інфрачервоне випромінювання за допомогою спеціальних спіралей, яке підсушує. Встановлений дріт зі сплаву хрому й нікелю.

Переваги такого дроту: як порівняти з мідним, має великий опір електрики. Чи не вступає в окислення під час нагрівання, а металевий швидко іржавіє. Приєднуються прямо зі штепселем.

різновиди тостерів

Виділяють основні три типи: ручні, напівавтоматичні та автоматичні. У разі використання першої моделі приготування контролюється вручну, треба провертати ручку, щоб перевернути хлібний шматочок. Другий тип комплектується термостатичним вимикачем, що дає змогу не самостійно перевертати тост, а за допомогою вбудованого термостата завдяки температурі поверхні.

Автоматичні не потрібно перевертати. Тости самостійно вискакують, варто тільки поставити таймер готовності й такий механізм автоматично керує обсмажуванням. Бувають для різного об’єму, з різною кількістю відділень. Довгі і вузькі вводяться в експлуатацію для двох штучок з одним відділом. Великі параметри дають змогу вміщати два відділення по два шматки. Компактний вид із двома по одному тосту і з чотирма.

Бувають сандвіч-тостери, які можуть готувати відразу два або чотири хліба. Застосовуються різні можливості підсмажування, режим золотистої скоринки, підсмаженої або рум'яної. З функцією гриля для бутербродів, які хочете запекти, а не тільки просмажити. Можливе випікання булочок або пиріжків із внутрішнім наповненням.

З конвекційним нагріванням відзначається швидкістю, яка набагато прискорює дію. Буває інфрачервоне нагрівання, яке прискорює приготування удвічі. Такий пристрій виготовляється у великих розмірах і вимагає багато вільного простору, що треба врахувати.

Багато видів тостерів мають додаткові функції: змінний піддон, решітка для підігрівання булочок, автоматичне центрування, підігрівання, функція розморожування, піднімання скибочок маленького розміру, електронне керування. Такі доповнення спростять готування й допоможуть заощадити час. Автоматичне центрування дасть змогу розміщувати скибочки чітко в центрі, що впливає на рівномірне обсмаженння й не дає пригорати.

Можна просто підігріти свіжий хліб або готовий шматочок, який встиг охолонути завдяки функції підігрівання, але водночас обсмажування не відбувається. Розморожування використовується для випічки, яка перебувала в морозильній камері. Водночас не втрачає смакових якостей й також може засмажуватися.

Треба врахувати матеріал виготовлення, що впливає на роботу і якість техніки. Виготовляються з неіржавкої сталі, сплаву алюмінію і пластмаси. Останній вид вважається не дуже надійним, оскільки часто нагрівається під час застосування й погано зберігає високу температуру. Варто вибирати термічно безпечний продукт, щоб уникнути небажаних опіків, ушкоджень.

Варто віддати перевагу продукції відомих і перевірених виробників, які надають гарантію й сертифікат якості на товар. Вироби мають широку кольорову гаму — від найсвітліших тонів до темних, з різними дизайнами й малюнками, що доповнить інтер'єр будь-якої кухні, додасть затишку. Під час вибору тостерів варто прочитати і прислухатися до відгуків, порад досвідчених або тих, які вже використовують таку техніку, людей.

Показати ще 60 товарів