Відмінності професійної посудомийної машини
Одна із найважливіших покупок і для затишного кафе, і для розкішного ресторану — професійна посудомийна машина, яка стала майже незамінною. Спеціалізована техніка перейшла з розряду розкоші в життєву необхідність і є в кожному сучасному закладі громадського харчування. Вона замінює ручну працю, набагато ретельніше та швидше справляється зі своїми обов'язками, гарантує відповідність санітарно-гігієнічним вимогам. Її головна відмінність полягає у швидкому виконанні великого обсягу роботи й бездоганному результаті, якого неможливо домогтися вручну. Спеціальна машина для миття посуду дає змогу істотно скоротити не тільки трудовитрати, а й витрату води, мийних засобів. Також вона вирізняється вищою якістю виготовлення корпуса та деталей, багаторазово посиленою надійністю всіх вузлів, що гарантує тривалий термін служби.
Основні програми
Всі промислові посудомийні машини, які призначені для підприємств громадського харчування, відрізняються за функціоналом. Вони мають набір із декількох програм, які відрізняються одне від одного насамперед температурним режимом і тривалістю процесу. До стандартних і таких, що часто трапляються, належать:
- повсякденне миття — найбільш популярна та незамінна для щоденного застосування;
- попереднє ополіскування (замочування) — незамінне для дуже брудного й жирного посуду, використовується перед основним циклом миття для видалення великих залишків їжі холодною водою, також дає змогу накопичувати посуд, не допускаючи засихання забруднень на поверхні;
- ополіскування — необхідне для повного змивання мийних засобів після безпосереднього очищення;
- експрес-програма — слугує для швидкого миття слабозабрудненого посуду.
Різноманітність професійних посудомийних машин у каталозі ROZETKA
На сайті запропоновані численні моделі від таких відомих виробників, як Empero, Ozti, Whirlpool, Oztiryakiler, Smeg. За призначенням їх заведено ділити на три типи. Котломийна промислова посудомийка використовується для миття котлів, каструль, чанів та іншого великогабаритного кухонного інвентарю. Склянкомийна призначена найперше для виробів із тонкого та товстого скла, кришталю, включно зі склянками, фужерами та пивними келихами, кухлями та чашками, а також для столових приборів. Універсальна техніка поєднує безліч інновацій і розробок для найрізноманітніших цілей. Конструктивно вона представлена також трьома типами:
- фронтальна — вирізняється компактнішими розмірами, передбачає завантаження через передні (фронтальні) дверцята, розрахована в середньому на оброблення 800-900 одиниць за годину, здатна покривати потреби невеликих закладів приблизно на 10-30 столиків, зазвичай оснащена спеціальними кошиками для вилок, ножів і блюдець;
- купольна — являє собою цілий технічний комплекс, у якому основну мийку становить основа для завантаження й купол, що накриває її, це вибір середніх і великих закладів, де подають по кілька сотень страв за день, за годину таке обладнання може відмивати до 2000 тарілок;
- тунельна — відрізняється від інших різновидів безперервним мийним процесом, який можливий завдяки конвеєрній стрічці (протягує тарілки одразу кількома відсіками за принципом конвеєра), буває стрічковою та касетною, високопродуктивний апарат для великих обсягів і від п'яти циклів за добу.
Що потрібно враховувати під час вибору
Вибрати й купити професійну посудомийну машину з доставкою в будь-який регіон України не становить труднощів. Найперше треба орієнтуватися на кількість клієнтів, що обслуговується. Незапитана виробнича потужність — це нераціональне вкладення коштів, а обладнання з низькою продуктивністю не дасть змогу організувати якісний сервіс. Відповідно до індивідуальних потреб важливо знайти оптимальне вирішення, яке відповідатиме потребам конкретного кафе, їдальні або, наприклад, ресторану. Й поготів для під’єднання можуть знадобитися спеціальні комунікації, зокрема водопровід із певною перепускністю.
Великою мірою на витрату електроенергії й матеріальні витрати впливає спосіб під’єднання, який також визначає ступінь зручності під час використання. Найпростіший варіант — тільки до трубопроводу холодної води, яка є завжди, але потрібне додаткове нагрівання. Економити на сплаті за електроенергію дає змогу під’єднання лише до трубопроводу гарячої води, однак температура може не відповідати необхідній для роботи. Якщо під’єднати апарат одночасно й до холодної, і до гарячої води, можна перемикати відповідний режим на власний розсуд.
Деякі агрегати вміщають до 7 комплектів, інші — понад 13. З кількістю посуду, що завантажується, безпосередньо пов'язані габарити. Техніка буває компактною, вузькою та повнорозмірною, займає небагато місця або, навпаки, вимагає особливих умов, окремого приміщення. Більшість пристроїв вертикального виготовлення, але трапляються й горизонтальні різновиди, які підбираються індивідуально. Механічне керування трапляється все рідше, це зручна та надійна, але класика, що застаріває. Сучасніший та популярніший різновид — електронне керування. Його ціна вища, але виправдана максимальним комфортом увімкнення і вибору режиму.
Звичайні професійні посудомийні машини мають кілька стандартних програм, у більш просунутих функціонал розширено до п'яти й більше функцій. Вбудований дозатор мийного засобу відповідає за правильне розподілення мийного засобу та контролює витрату. Як елементи показування інформації про роботу або неполадки часто використовуються світлодіодні індикатори. Детальний опис товарів у інтернет-магазині ROZETKA дає змогу детально ознайомитися з продукцією, що цікавить, і вибрати відповідну техніку. За потреби можна отримати професійну консультацію, звернувшись до наших експертів.
Професійні посудомийні машини: ціни на ROZETKA