Морозиво ванільне, арахісове, фісташкове — незабутній смак дитинства. Але яку підступність може таїти в собі магазинна продукція, термін зберігання якої 6 місяців, у ній є підсилювачі смаку, кольору та інші канцерогени. Як отримати задоволення від їжі й не нашкодити здоров'ю? На допомогу приходять світові компанії, пропонуючи свою продукцію.
Морожениця — побутовий прилад для приготування морозива. Ще зовсім недавно мрією господинь була механічна помічниця, сьогодні на ринку достаток її електричних наступниць.
Купити винахід — значить отримати можливість мати ласу страву в себе вдома, використовуючи водночас корисні продукти без барвників і консервантів.
Будова та принцип роботи
Корпус для виготовлення морозива зроблений із міцного пластику або металу. Стаціонарно закріплено моторний пристрій, який обертає лопаті. У спеціальну ємність закладаються підготовлені продукти. Для морозива їх рекомендують попередньо збити за допомогою міксера. Обертовий рух лопаток відбувається після ввімкнення приладу. Вони перемішують масу, щоб забезпечити її однорідну консистенцію, без слідів шматочків льоду та грудочок жиру, одночасно відбувається й охолодження продуктів. Згодом можна насолоджуватися улюбленим десертом.
Типи морожениць
Побутові прилади цієї категорії поділяються на два типи:
- Напівавтоматичні, мають знімну чашу, між її стінками є спеціальний холодоагент. Перед приготуванням ємність треба помістити в морозильну камеру на 8-12 годин, з температурою мінус 18 градусів. Друга порція страви потребує повторення операцій. Додаткова робота з підготування приладу компенсується нижчою його ціною. Максимальний час роботи напівавтоматичних моделей 30 хвилин
- Автоматичні не потребують попереднього підготування. До їхньої конструкції входить охолоджувальний компресор. Прилади цього типу одночасно перемішують і заморожують масу. Їхня потужність відповідно вища. Час роботи передбачено програмою й за замовчуванням становить 60 хвилин, звуковий сигнал сповістить про закінчення процесу.
Керування цією технікою може мати автоматичний або напівавтоматичний режим.
Придбання морожениці дасть можливість приготувати кілька смачних десертів: морозиво, щербет, мус, отримати заморожений йогурт — задовольнити свій смак охолодженими вишуканими напоями.
Як зорієнтуватися у виборі?
- Визначити, який прилад вам кращий, автоматичний чи напівавтоматичний.
- Вивчити технічні характеристики.
- Звернути увагу на об'єм чаші, матеріал, з якого виготовлена її внутрішня поверхня, зазвичай для цього використовують алюміній. Вибираючи напівавтоматичні моделі, треба порівняти розмір ємності з відсіком холодильника, де заплановано її охолоджувати. Врахувати, що ємність заповнюється інгредієнтами на одну третину, оскільки маса збільшується в процесі приготування.
- Розглянути наявність додаткових функцій. Є зручні апарати з вбудованим дисплеєм, можливістю порційно розкладати готовий продукт у креманки, у деяких передбачені кришки з отвором для додавання продуктів;
- Пропозиції торгових фірм, виробників продукції, наявність гарантійних зобов'язань.
На сайті можна почитати відгуки власників, ознайомитися з діапазоном цін, купити виріб, зробивши правильний вибір.
Морозивниці: ціни на ROZETKA
Апарат для морозива (фрізер) GoodFood ICM15
Морозивниця PROFI COOK PC-ICM 1140
Чаша мороженицы выглядит солидно, внутри из алюминия, снаружи из прочного пластика, тяжелая по весу. Стенки толщиной около 1-1,2 см, внутри которых находится хладагент. Чашу помыла и поместила в морозилку при -180 С на 12 часов. Важно доставать чашу не мокрыми руками, а то примерзнут к чаше, лучше прихватками. Корпус из тонкого пластика, надо быть очень осторожным при сборке деталей. Кто-то из покупателей жаловался, что крышку сложно закрыть. Это по причине того, что он не читал инструкцию. Собирается легко. Мороженица состоит из чаши, кольца, крышки и лопастей с ножкой. Так вот – сначала надо лопасти соединить с ножкой, которую закрепить на нижней части крышки с дисплеем. Далее надо положить на стол кольцо петлей вверх ! (петля обведена красным на одном из фото), в центр него поставить чашу, кольцо поднять и, держа вместе чашу с кольцом, поставить в корпус, немного покрутив кольцо для фиксации. Далее я залила смесь для мороженого в чашу и накрыла крышкой с дисплеем. Вот тут важно ! совместить петлю и кнопку, которая находится в вертикальном положении за дисплеем сбоку крышки. Это отмечено стрелкой на рисунке А на фото инструкции. Сама кнопка изображена на рис. В, она разблокирует двигатель в конце работы при разборке.
Рецепт первый с результатом на фото оказался неплохим. Выглядит на фото зернистым за счет измельченных орехов кешью и бананов. Кому интересен состав рецепта: в чаше блендера-измельчителя (она у меня объемом 1.5 л, Bosh MMR 15A1) измельчила с 3 ст. ложки сахара, 1 пакетиком ванилина (2 г) и горстью орехов кешью. Добавила 1 банан, 4 ст. ложки невареной сгущенки, 150 г слив. масла (82% жирн.) из-за отсутствия сливок и долила да 1 литра объема молоко 3,6 % жирн. Всё взбила в том же измельчителе. Собрала мороженицу и залила в чашу смесь. Закрыла крышку и включила на 45 мин. Этого времени было достаточно. Мороженица шумит негромко, примерно как современная стиральная машина.
Второй рецепт получился интересным. Я не хотела делать мороженое очень калорийным, с жирными сливками, поэтому взяла 2 сырых куриных белка взбила с 3 ст. л. с небольшой горкой сахара и 2 г ванилина (1 пакетик) до образования пузырьков, добавила 2 ст. л. оставшейся сгущенки от первого рецепта и три банана. Взбила всё до однородной пышной массы. Долила молока 3,6 % жирн. до 1 л объема (около 2/3 стакана). Смесь готова. Но при этом объеме немного смеси попало на крышку, поэтому советую все-таки делать смесь общим объемом до рекомендованных 900 мл. Общее количество мороженого выходит примерно 1,6 л.
Мороженое получилось мягкое. По желанию, можно подморозить около 1 часа в морозилке. Советую готовое мороженое сразу разложить по емкостям и остатки хранить именно в этих емкостях, а не в мороженице. Я немного оставила мороженого в чаше и поставила в морозилку. Через какое-то время захотела добавки, а мороженое как камень. Пришлось размораживать всю чашу. Ну а в целом, пустая чаша пусть стоит все время в морозилке. Хорошо бы к ней крышку сделали.
Морозивниця VINIS VIC-1500
Купувала, оскільки не можу купити морозиво без цукру в магазині. Тепер це просто свято! Пломбір що з цукром, що зі стевією - ідеальний, як м'яке італійське морозиво, тільки з контрольованим виробництвом))
Морозивниця CLATRONIC ICM 3650
Морожениця Profi Cook PC-ICM 1140
Все хорошо, все работает тихо. Нажать на кнопку и двигатель с дисплеем вынимается - сразу не догадался. С первого раза не получилось, а все потому что сливки очень сильно взбил и они превратились в масло а состав наморозился к днищу и стенкам. На второй раз правильно взбил сливки и все получилось и ничего не наморозилось не прилипло
Апарат для приготування морозива CLATRONIC ICM 3650 морожениця
Морозивниця Profi Cook PC-ICM 1140
Якщо непереносимість лактози, можна звичайне молоко замінювати на кокосове – теж все чудово виходить.
Особливо гладка фактура морозива без крижинок буде, якщо брати заварну основу (як на заварний крем з використанням невеликої кількості крохмалю) і в процесі готування можна вже додавати і банани-пюре, і шоколад, і сік фруктів.
Смачно!