Морозиво ванільне, арахісове, фісташкове — незабутній смак дитинства. Але яку підступність може таїти в собі магазинна продукція, термін зберігання якої 6 місяців, у ній є підсилювачі смаку, кольору та інші канцерогени. Як отримати задоволення від їжі й не нашкодити здоров'ю? На допомогу приходять світові компанії, пропонуючи свою продукцію.

Морожениця — побутовий прилад для приготування морозива. Ще зовсім недавно мрією господинь була механічна помічниця, сьогодні на ринку достаток її електричних наступниць.

Купити винахід — значить отримати можливість мати ласу страву в себе вдома, використовуючи водночас корисні продукти без барвників і консервантів.

Будова та принцип роботи

Корпус для виготовлення морозива зроблений із міцного пластику або металу. Стаціонарно закріплено моторний пристрій, який обертає лопаті. У спеціальну ємність закладаються підготовлені продукти.  Для морозива їх рекомендують попередньо збити за допомогою міксера. Обертовий рух лопаток відбувається після ввімкнення приладу. Вони перемішують масу, щоб забезпечити її однорідну консистенцію, без слідів шматочків льоду та грудочок жиру, одночасно відбувається й охолодження продуктів. Згодом можна насолоджуватися улюбленим десертом.

Типи морожениць

Побутові прилади цієї категорії поділяються на два типи:

  • Напівавтоматичні, мають знімну чашу, між її стінками є спеціальний холодоагент. Перед приготуванням ємність треба помістити в морозильну камеру на 8-12 годин, з температурою мінус 18 градусів. Друга порція страви потребує повторення операцій. Додаткова робота з підготування приладу компенсується нижчою його ціною. Максимальний час роботи напівавтоматичних моделей 30 хвилин
  • Автоматичні не потребують попереднього підготування. До їхньої конструкції входить охолоджувальний компресор. Прилади цього типу одночасно перемішують і заморожують масу. Їхня потужність відповідно вища. Час роботи передбачено програмою й за замовчуванням становить 60 хвилин, звуковий сигнал сповістить про закінчення процесу.

Керування цією технікою може мати автоматичний або напівавтоматичний режим.

Придбання морожениці дасть можливість приготувати кілька смачних десертів: морозиво, щербет, мус, отримати заморожений йогурт — задовольнити свій смак охолодженими вишуканими напоями.

Як зорієнтуватися у виборі?

  • Визначити, який прилад вам кращий, автоматичний чи напівавтоматичний.
  • Вивчити технічні характеристики.
  • Звернути увагу на об'єм чаші, матеріал, з якого виготовлена її внутрішня поверхня, зазвичай для цього використовують алюміній. Вибираючи напівавтоматичні моделі, треба порівняти розмір ємності з відсіком холодильника, де заплановано її охолоджувати. Врахувати, що ємність заповнюється інгредієнтами на одну третину, оскільки маса збільшується в процесі приготування.
  • Розглянути наявність додаткових функцій. Є зручні апарати з вбудованим дисплеєм, можливістю порційно розкладати готовий продукт у креманки, у деяких передбачені кришки з отвором для додавання продуктів;
  • Пропозиції торгових фірм, виробників продукції, наявність гарантійних зобов'язань.

На сайті можна почитати відгуки власників, ознайомитися з діапазоном цін, купити виріб, зробивши правильний вибір.

Показати ще 26 товарів