Хлібопічка: мінімум зусиль і максимум зручності!
Одна з незамінних помічниць на сучасній кухні — хлібопічка, яка впевнено набирає популярність. Це порівняно нова розробка, але вже гідно оцінена господиньками. Вона дає абсолютно по-іншому поглянути на складний і трудомісткий процес випікання хліба в домашніх умовах. Компактний електроприлад об'єднав у собі духовку з міксером і самостійно виконує всю роботу, не вимагаючи втручання. Потрібно тільки завантажити інгредієнти відповідно до рецепта, обрати програму та задати параметри. Спеціальна конструкція з функцією замісу відповідає за змішування компонентів і подальше випікання упродовж 1-6 годин згідно зі встановленим режимом. Завдяки унікальній побутовій техніці можна з абсолютною легкістю готувати хлібобулочні вироби на будь-який смак, балувати своїх близьких і приємно дивувати гостей.
Кожна програма електричної хлібопічки складається з технологічних операцій, які відрізняються за інтенсивністю та тривалістю. До базових належить приготування різних видів хліба, зокрема:
- пшеничного — один із найпопулярніших, найсмачніших і найситніших, вирізняється хрусткою світло-коричневою скоринкою, круглою або квадратною формою, м'яким м'якушем білого кольору та збалансованим вітамінно-мінеральним складом;
- житнього — з давніх часів відомий як «чорний», виготовляється за спеціальними технологіями з житнього борошна, багатий на вітаміни й мікроелементи, вуглеводи, жирні та незамінні амінокислоти, вирізняється насиченішим темним кольором і сильнішим особливим смаком, порівнюючи з пшеничним;
- бородинського — поширений сорт житнього, який названий на честь композитора Олександра Бородіна, який запозичив спосіб приготування в Італії, виділяється специфічним запахом і кольором завдяки додаванню особливих прянощів, належить до найкорисніших і без перебільшення вважається делікатесом;
- цілозернового — рецептура ґрунтується на неочищеному борошні (зерна перед помелом не очищають від зовнішнього твердого шару, а перемелюють разом із ним), який дуже корисний для здоров'я, тому випічка щільніша та важча;
- французького — випікається тільки з борошна вищого ґатунку, характеризується легкістю й тонкою, хрусткою, дивовижною скоринкою.
Деякі моделі здатні випікати не тільки хліб, а й булочки, кекси, пироги, замішувати тісто, наприклад, для пельменів або піци та навіть готувати різноманітні йогурти, джеми, варення. Ультрасучасний розширений функціонал відкриває практично безмежний простір для кулінарних експериментів.
Різноманітність хлібопічок у каталозі ROZETKA
У каталозі представлені численні пристрої для дому, які виробляють знамениті бренди:
Стандартна техніка зазвичай комплектується прямокутним контейнером, має 10-15 програм, випікає один виріб за один цикл, ідеальна для невеликої сім'ї. Модифікації на дві буханки набагато більші за розмірами, з двома формами для випічки або з однією, поділеною на рівні частини й за раз випікають відразу дві булки. Також виробляються прилади з круглим контейнером, які чудово підходять для пирогів, короваїв та іншої смакоти. Деякі бувають двоярусними, спеціально призначені для булочок і багетів.
Корпус більшості хлібопічок пластиковий, виготовлений із легкого та досить міцного матеріалу, що здешевлює вартість. Також у виробництві використовується метал — дорожчий, але й надійніший, краще заощаджує тепло, має солідніший вигляд. Надміцний корпус вироблений з неіржавкої сталі, яка вселяє довіру самим своїм виглядом, стійка до механічного впливу й до корозії. Вироби з дзеркальним або матовим поліруванням вимагають особливого підходу до догляду та чищення через мазку поверхню.
Практично у всіх конструкціях, за винятком бюджетних варіантів, передбачено такі зручні програми, як швидке й експрес-випікання — від 2 до 3 і до 1 години відповідно. Багато які дають обирати розмір хліба та ступінь підсмаженості скоринки — регулювати, якою засмаженою і хрусткою вона має бути. Серед корисних додаткових опцій трапляється таймер (відкладає початок будь-якої програми), запам'ятовування режиму, захист від дітей і від перегрівання.
На що звертати увагу під час купівлі
Обрати й купити хлібопічку в Україні не буде важко, детально ознайомившись із важливими товарами. Що вища потужність, то швидший процес приготування, і збільшується кількість споживаної електроенергії. У середньому показник становить 600-800 Вт, яких досить для випікання й одночасного заощадження кіловатів. Максимальна вага випічки може бути до 0.76, від 1 до 1.2, від 0.75 до 0.99 і понад 1.2 кг, добирається з урахуванням індивідуальних потреб.
Є різновиди з дозатором — ємністю для горіхів, родзинок та інших добавок, які завантажуються перед установленням режиму. Якщо такої ємності немає, про потребу додавання інгредієнтів повідомляє звуковий сигнал. Керування буває традиційним кнопковим, максимально комфортним сенсорним і комбінованим. Велика частина електроприладів обладнана РК-дисплеєм із підсвіткою і візуалізацією кожного етапу. У комплекті зазвичай йдуть додаткові аксесуари, серед яких мірні ложки та стакани. Докладний опис, фото та відгуки допоможуть визначитися з вибором, без зусиль добрати ідеальний варіант для себе або на подарунок.
Хлібопічки: ціни на ROZETKA
Хлібопічка GORENJE BM1600WG
Хлібопічка PANASONIC SD-B2510WTS
Хлібопічка GORENJE BM910WII
Хлеб вкусный, домашний кирпичик.
Все зависит от муки.
Откорректированный рецепт
Молоко 350 мл
Соль 2 маленьких мерных ложки
Сахар 3 большых мерных ложки
Масло 4 большых мерных ложки
Мука 3 мерных стаканчика
Дрожжи 2 маленьких мерных ложки
Все без горки.
Хлібопічка VIMAR VBM 725 1500г, 850 Вт, 15 програм, 2 тістоміси (377379)
Як випікав 15хв нічого не відбувається а потім почав процес змішування
Коли залишається хв 40 до кінця випічки помахав згори яйцем і помирав кунжутом.
Хлібом задоволений.
Хлібопічка GORENJE BM1400E
Потому потрібно бути уважним якщо не бажаєте отримати перший хліб, мʼяко кажучі, трошки солоним.
Хлібопічка PANASONIC SD-YR2540HTS
Хлібопічка GORENJE BM1210BK
Работает - отлично.
Хлеб пропекает хорошо.
Пережила ракетный удар, но всё ещё работает как и раньше!
Хлібопіч RZTK BM 1500
З того, що б мені хотілось покращити:
- Деякі рецепти з інструкції некорректні, недоліки виявились на практиці та порівнянням з книгою рецептів. Наприклад - невірна вказана кількість дріжжів, після відкривання рецептів, а не існтрукції - питання "а шо з хлібом трапилось" відпало.
- Программи та рецепти рецепт - це лише база для приготування хлібу. На практиці потрібно модіфікувати склад в залежності від вибору типу хлібу. Наприклад, для хлібу з цільнозернової муки потрібно або більше муки або меньше тіста, бо інакше буханку роздуває, потім вона провалюється по центру. Це також правда і для хлібу на молоці, тощо. Можливо, що це потрібно завжди робити і з іншими хлібопічками, це моя перша хлібопіч і я описую мої відносини з нею.
- Практично для усих видів хлібу, що я готував на 1500г - потрібно 10-15 хвилин допікання у ручному режимі, інакше хліб мокрий усередині.
- Программа допікання не дозволяжє виставити таймер, це трохи незручно, бо можна забути вимкнути за 15 хвилин.
- Чаша з антипригарним покриттям. Я розумію, що це якийсь-там-сертіфікований-кимось-за-чиїсь-гроші супер-безпечне-покриття, але нержавійка є нержавійка. Я б із задоволенням заплатив 2000-3500 гривень за контейнер з нержавійки. Окремо.