Хлібопічка: мінімум зусиль і максимум зручності!
Одна з незамінних помічниць на сучасній кухні — хлібопічка, яка впевнено набирає популярність. Це порівняно нова розробка, але вже гідно оцінена господиньками. Вона дає абсолютно по-іншому поглянути на складний і трудомісткий процес випікання хліба в домашніх умовах. Компактний електроприлад об'єднав у собі духовку з міксером і самостійно виконує всю роботу, не вимагаючи втручання. Потрібно тільки завантажити інгредієнти відповідно до рецепта, обрати програму та задати параметри. Спеціальна конструкція з функцією замісу відповідає за змішування компонентів і подальше випікання упродовж 1-6 годин згідно зі встановленим режимом. Завдяки унікальній побутовій техніці можна з абсолютною легкістю готувати хлібобулочні вироби на будь-який смак, балувати своїх близьких і приємно дивувати гостей.
Кожна програма електричної хлібопічки складається з технологічних операцій, які відрізняються за інтенсивністю та тривалістю. До базових належить приготування різних видів хліба, зокрема:
- пшеничного — один із найпопулярніших, найсмачніших і найситніших, вирізняється хрусткою світло-коричневою скоринкою, круглою або квадратною формою, м'яким м'якушем білого кольору та збалансованим вітамінно-мінеральним складом;
- житнього — з давніх часів відомий як «чорний», виготовляється за спеціальними технологіями з житнього борошна, багатий на вітаміни й мікроелементи, вуглеводи, жирні та незамінні амінокислоти, вирізняється насиченішим темним кольором і сильнішим особливим смаком, порівнюючи з пшеничним;
- бородинського — поширений сорт житнього, який названий на честь композитора Олександра Бородіна, який запозичив спосіб приготування в Італії, виділяється специфічним запахом і кольором завдяки додаванню особливих прянощів, належить до найкорисніших і без перебільшення вважається делікатесом;
- цілозернового — рецептура ґрунтується на неочищеному борошні (зерна перед помелом не очищають від зовнішнього твердого шару, а перемелюють разом із ним), який дуже корисний для здоров'я, тому випічка щільніша та важча;
- французького — випікається тільки з борошна вищого ґатунку, характеризується легкістю й тонкою, хрусткою, дивовижною скоринкою.
Деякі моделі здатні випікати не тільки хліб, а й булочки, кекси, пироги, замішувати тісто, наприклад, для пельменів або піци та навіть готувати різноманітні йогурти, джеми, варення. Ультрасучасний розширений функціонал відкриває практично безмежний простір для кулінарних експериментів.
Різноманітність хлібопічок у каталозі ROZETKA
У каталозі представлені численні пристрої для дому, які виробляють знамениті бренди:
Стандартна техніка зазвичай комплектується прямокутним контейнером, має 10-15 програм, випікає один виріб за один цикл, ідеальна для невеликої сім'ї. Модифікації на дві буханки набагато більші за розмірами, з двома формами для випічки або з однією, поділеною на рівні частини й за раз випікають відразу дві булки. Також виробляються прилади з круглим контейнером, які чудово підходять для пирогів, короваїв та іншої смакоти. Деякі бувають двоярусними, спеціально призначені для булочок і багетів.
Корпус більшості хлібопічок пластиковий, виготовлений із легкого та досить міцного матеріалу, що здешевлює вартість. Також у виробництві використовується метал — дорожчий, але й надійніший, краще заощаджує тепло, має солідніший вигляд. Надміцний корпус вироблений з неіржавкої сталі, яка вселяє довіру самим своїм виглядом, стійка до механічного впливу й до корозії. Вироби з дзеркальним або матовим поліруванням вимагають особливого підходу до догляду та чищення через мазку поверхню.
Практично у всіх конструкціях, за винятком бюджетних варіантів, передбачено такі зручні програми, як швидке й експрес-випікання — від 2 до 3 і до 1 години відповідно. Багато які дають обирати розмір хліба та ступінь підсмаженості скоринки — регулювати, якою засмаженою і хрусткою вона має бути. Серед корисних додаткових опцій трапляється таймер (відкладає початок будь-якої програми), запам'ятовування режиму, захист від дітей і від перегрівання.
На що звертати увагу під час купівлі
Обрати й купити хлібопічку в Україні не буде важко, детально ознайомившись із важливими товарами. Що вища потужність, то швидший процес приготування, і збільшується кількість споживаної електроенергії. У середньому показник становить 600-800 Вт, яких досить для випікання й одночасного заощадження кіловатів. Максимальна вага випічки може бути до 0.76, від 1 до 1.2, від 0.75 до 0.99 і понад 1.2 кг, добирається з урахуванням індивідуальних потреб.
Є різновиди з дозатором — ємністю для горіхів, родзинок та інших добавок, які завантажуються перед установленням режиму. Якщо такої ємності немає, про потребу додавання інгредієнтів повідомляє звуковий сигнал. Керування буває традиційним кнопковим, максимально комфортним сенсорним і комбінованим. Велика частина електроприладів обладнана РК-дисплеєм із підсвіткою і візуалізацією кожного етапу. У комплекті зазвичай йдуть додаткові аксесуари, серед яких мірні ложки та стакани. Докладний опис, фото та відгуки допоможуть визначитися з вибором, без зусиль добрати ідеальний варіант для себе або на подарунок.
Хлібопічки: ціни на ROZETKA
Просто насипаєш інгредієнти, в кінці вивалюється хлібина. Навіть мити по суті не треба )
Вода - 160мл, молоко - 100 мл, яблочный уксус - 1 ст.л., масло растительное 2.5 ст.л., далее соль, мука, дрожжи по рецепту классического белого хлеба стр. 27, с единственной разницей сахар -1.5 ст.л. Может кто-то захочет тоже попробовать. Он получается более мягкий, душистый и дольше остаётся мягким с хрустящей корочкой
Вибрав по ціні/якості, прочитав відгуки, дуже здивувався одному відгуку де автор написав, що перепробував багато рецептів, але нічого путнього не виходить.
Це приказка, а тепер казка. Далі в хронологічному порядку.
Купив, розпакував, прогрів, по пам'яті поставив хліб пектись.
Почав читати інструкцію...
Прочитав в інструкції рецепт Французького хліба, потім розкрив книгу рецептів, яке моє здивування, що з різної ваги інгредієнтів можна отримати одну й ту ж саму вагу готової продукції!
Фото "знайди 10 розбіжностей" додав.
Хорошо, що книгу рецептів зробили, погано, що вона в такому вигляді нікому не потрібна.
Висновок. Документація зроблена на тяп ляп і дуже зменшує цінність хлібопічки..
Вигляд:
Тут все - супер, видно і без коментарів по фото на сайті. Дуже файно впишеться в будь-який інтер"єр. Оригінально виглядає в порівнянні з іншими хлібопічками. Під час роботи інформація з режимами та сама панель керування інформативна та легко "читається". Буде дуже зручно навіть людям зі слабким зором.
Якість збирання/матеріалів:
Теж сподобалось, хоча є зауваження. Хлібопіч важка (в порівнянні з іншими моделями, якими користувався до цього) - це однозначний "плюс". Відерце для випікання не виглядає "одноразовим", до того ж, при бажанні, можна розширити функціонал, придбавши відерце на 2 буханки, або форми для випічки булочок, тістечок та іншого. Сам конструктив непоганий, легка доступність для прибирання під теном, проте почадочне місце досить туге - навіть після пари десятків випічок, відерце дістається з зусиллями (тендітній дівчині може бути важкувато). Не зовсім подобається зручність діставання лопаточок замішувача з хліба. Матеріал/діаметр шківа сприяють тому, що під лопатки на шківи потрапляє тісто, яке потім там запікається, додаючи незручностей (замочування) щоб їх потім зняти. Можна змащувати їх перед приготуванням олією, але навіщо зайві складнощі.
Експлуатація:
Повністю все подобається. Зразу зауважу, що не перевіряв хлібопіч на різних режимах (вже "награвся" на попередніх) - тому тільки різні варіації класичних хлібів (білий, з ржаним борошном, луковий, сирний, солодкий - але всі на базовій програмі з корекцією розміром/ступінню запікання шкоринки. І тут хлібопічка справляється як треба. Не зважаючи на різну клейковину білого або ржаного борошна, заміс йде рівний, температурні режими та таймінги підібрані дуже вдало. При правильній консистенції тіста, структура хліба рівномірна, купол не "осідає" і сама випічка дуже "прогнозована" - зі стабільним результатом. Просмажування шкоринки - окрема вподобайка (в порівнянні з попередніми) - в залежності від режиму вона саме така, на яку розраховував - хрустка в 3-му і дуже приємна в другому режимах.
Висновок: дужа вдала і приємна в користуванні хлібопічка. Позитивні ємоції від хліба гарантовані. На додачу - пара фото хлібу з різним складом борошна/інгредієнтів.
Зразу скажу - пройшло два з лишнім місяці - бо вирішив написати відгук не зразу, а після тривалого досвіду використання. Якщо коротко - дійсно рекомендую від свого імені. Не пожалкуєте. Правда перший блин реально був комом - не догледіли, шо не повністю вставили форму для випікання до контакту з приводом замішувача. Тому - навіть не перемішалося. Перелякались, а як зрозуміли причину - сміялися. Після того все - ідеально. Випікаємо через день. Зупинились на французській випічці. На фото - сьогоднішній фрацузський хліб - 6 програма, 750гр, світла корка.