Однією з основних проблем сучасного суспільства є – утилізація харчових відходів, тому зараз такі важливі подрібнювачі для продуктів. У професійній термінології цей пристрій називається диспоузер. Це вбудована техніка під умивальник на кухні. З його допомогою можна позбутися безлічі побутових проблем і один з них – . неприємний запах відходів у квартирі. Усі дрібні продукти перемелюються і цим утилізуються. Зменшується кількість відходів, що тягне за собою рідкісні виходи до сміттєпроводу.
Різновиди подрібнювачів харчових відходів
Працює він за рахунок підключення приладу до мережі та приєднання до кухонного миття. Прилад для переробки харчових відходів перемелює продукти та утилізує їх у каналізацію. Він має вигляд бака із вбудованим двигуном та камерою для подрібнення їжі. Під силою тиску та спеціальних насадок у вигляді терки їжа перетворюється на кашу, що дозволяє їй легко проходити каналізаційними каналами.
За типом роботи виробники поділяють продукцію для кухні на два основні види:
- Електричний. Популярний різновид, що працює від електромотора. Продукти, що потрапляють у прилад за допомогою відцентрової сили, розподіляються по стінках камери, на які вже встановлені спеціальні терки. Після подрібнення вони потрапляють у каналізацію та швидше утилізуються. Поділяються вони на прилади безперервної роботи та з частковим завантаженням відходів. При використанні такої системи для раковин значно збільшується споживання води та електрики, що не може не позначитися на середній витраті за місяць.
- Індукційний. У конструкції є спеціальні ніжки, що працюють від потоку води. Прилад абсолютно безпечний для людей, так як деталі розташовані далеко від зливного отвору. Виріб приводиться в дію автономно, підключення до мережі непотрібне, тому економиться електроенергія, але може збільшуватися середня витрата води. Якщо правильно користуватися диспоузером, то засмічення каналізації виключено. Якісне подрібнення продуктів дозволяє їм розчинятися у воді, очищуючи при цьому труби, покращуючи прохід у каналізаційній системі та перешкоджаючи появі жирного нальоту. . Основні фірми-виробники – Franke, In-Sink-Erator і HYDROMAID пропонують своїм покупцям різні вироби, спрямовані на безпечну утилізацію відходів. Основні характеристики подрібнювачів Підходячи до питання як вибрати товар потрібно знати на які Показники варто звертати увагу. При підборі продукції покупець повинен орієнтувати в технічних характеристиках приладу, що сподобався. Насамперед відіграє роль потужність подрібнювача. Залежно від мети покупки компанії пропонують різні параметри. Висока потужність призначається для великих закладів комунального харчування, а нижчий показник підійде для домашнього використання. Чим вище потужність двигуна, тим швидше переробляється продукт і покращується його утилізація.
Важливий аспект – об'єм дробильної камери. Від цього показника залежить швидкість подрібнення. Чим більша потужність приладу, тим більшою буде камера. Це взаємопов'язані речі, якими можна швидко визначити потрібний виріб. Щоб камера та кулачки дроблення не іржавіли і не виходили швидко з ладу виробники виготовляють деталі з нержавіючої сталі. Потенційному покупцю потрібно визначитися і з типом завантаження їжі. Для закладів комунального харчування підійдуть електричні моделі з безперервною роботою. А для домашнього використання підійде механічний варіант із порційним завантаженням продуктів. При великому потоці відходів незручно відміряти певну кількість продуктів і тільки потім запускати механізм подрібнення. У відгуках багато покупців стверджують, що механізм досить галасливий і це правда. Особливо коли подрібнюються тверді відходи. За звуками вони нагадують кавомолку або електром'ясорубку, яка працює весь час, тому для дому не рекомендується вибирати безперервні моделі. У сучасні моделі виробники вбудовують різні додаткові функції – запобігання перевантаженням і пневмовиключателям.
Подрібнювачі харчових відходів: ціни на ROZETKA
Подрібнювач харчових відходів IN-SINK-ERATOR Model 56
Подрібнювач харчових відходів IN - SINK - ERATOR Model 66
Подрібнювач харчових відходів IN-SINK-ERATOR Evolution 100
Подрібнювач харчових відходів IN-SINK-ERATOR Evolution 250
Переваги:
1. Сміття стало в рази менше.
2. Сміттєві пакети містять лише сухе сміття: пластик, папір, поліетилен і т.д. Тепер пакети не рвуться в ліфті і з них не витікає всяка рідка смердюча маса.
Особливо кайфую під час чистки риби (чи після рибалки, чи купленого оселедця). Вся луска, плавники і кишки зливаються через подрібнювач в каналізацію. Не потрібно руками, як раніше, пробувати витягти все це із мийки і перекинути в сміттєвий пакет. Все рівно залишалась луска, яка з часом забивала сифон. Після чистки риби всі відходи потрібно було виносити одразу (а не вранці) щоб сморід не розносився по квартирі. Тепер сміттєве відро не має запаху. Те саме із чисткою фруктів та овочів.
Досить тиха. Принаймні, шум не напрягає. Холосту роботу майже не чути. Ще на початку користування дружина вимкнула подачу води і забула вимкнути подрібнювач. Не почула, що працює. З часом від перегріву вимкнувся. Я вже подумав, що вийшов з ладу. Вже почав знімати для відправки у ремонт як випадково натиснув кнопку reset. Після цього запрацював знов. Через пів року трапилась чергова зупинка. Заклинив. Довелось зняти, щоб легше знайти причину. Виявилось, що попав маленький цвях. Інструментом витяг його із подрібнювача. Натис reset і гаджет знов працює як ніби нічого не трапилось. Тобто, система захисту працює. Не дає спалити двигун. Має бути в квартирі так само як пральна машина та пилосос.
Подрібнювач харчових відходів IN-SINK-ERATOR Evolution 200
Подрібнювач харчових відходів Bort TITAN MAX Power
Подрібнювач харчових відходів McALPINE WDU-3ASEU
Подрібнювач харчових відходів BORT Titan 4000 Control
пищевые отходы - в измельчитель, бумагу - в камин. из отходов только пластик грубо говоря.
монтаж в целом не сложный.но пришлось поиграться. сначала установил его "напрямую"(на место сифона стал диспоузер-смотрите картинку), посчитав что так будет лучше, как как прямая труба не будет забиваться. и как раз положение диспоузера и выхода канализации было идаельным. поставил неродную трубку,немного переделав ее. идея хороша,но есть нюанс. вонь из канализации. в итоге понял что надо ставить что то типа сифона. на помощь пришла пластиковая трубка,которая послужила водным клапаном против запаха. хорошо что у меня в гараже есть мойка и на терасе. открутил там нужные запчасти,а так бы пришлось ехать в магазин за трубами. и еще вам надо будет сверло, чтоб просверлить отверстия для перелива.сама трубка какая то нестандартная, пришлось чуть отрезать край. для посудомойки просто надо вытащить заглушку.
это единственне нюансы,а не минусы.в целом - апарат незаменим. очень помогает и радует всех. некоторых очень удивляет)