Соковичавниці для овочів — невіддільний атрибут правильного харчування
Кожна соковичавниця має велику вагу в організації збалансованого харчування, що є запорукою міцного здоров'я. Особливо корисні соковичавниці для овочів, які дають змогу набагато збільшувати кількість вітамінів, макро- і мікроелементів у раціоні. Вони входять до великої групи продуктів рослинного походження, дуже багатих на потрібні для організму біологічно активні речовини. Чудовий спосіб урізноманітнити меню з їхньою допомогою — свіжовичавлений сік, який зберігає незмінним весь вітамінний склад. Готувати його дуже просто та швидко завдяки спеціально розробленим пристосуванням, підходить як для твердих овочів і фруктів, так і, наприклад, для зелені. Сучасні варіації не займають багато місця, продумані в дрібницях для безпроблемної експлуатації і справжнього фреш-задоволення.
На сайті ROZETKA пропонуються соковичавниці в найрізноманітніших цінових категоріях, що випускається такими відомими виробниками, як:
- Kenwood,
- Zelmer,
- Scarlett,
- Braun,
- Bosch,
- Gorenje,
- Magio,
- Philips,
- Polaris,
- Tefal,
- БелОМО.
Попри єдине функціональне призначення, соковичавниці для овочів доволі різноманітні. Залежно від пристрою вони діляться на механічні й електричні. Перші вирізняються простою конструкцією на основі вичавного внутрішнього механізму, працюють без електрики, перетирають овочеву сировину за допомогою ручного обертання валу, преса або важеля. Електросоковичавниця обладнана двигуном і функціонує від мережі, має спеціальну подрібнювальну частину або тертку для швидкого оброблення вмісту за мінімальних зусиль.
Різні апарати бувають трьох типів. Рідше трапляються класичні пресові зі специфічною циліндричною насадкою зверху. Наступний щабель розвитку — відцентрові модифікації, ідеальні для моркви, для буряка й інших твердих корисних речей без кісточок. Продукти завантажуються верхню ємність, потрапляють на рівень нижче для подрібнення обертовими ножами та проходять через центрифугу для відокремлення від сторонніх волокон. Ще прогресивніші шнекові різновиди, схожі на м'ясорубки. Вал із гвинтовими виступами (шнек) захоплює соковиті плоди, які потім проходять через металеві решітки, обробляються, але залишаються з м'якоттю.
На що звернути увагу, добираючи соковичавницю для овочів
Усі наявні моделі умовно поділяються на дві категорії за сферою використання. Можна купити соковичавницю для овочів, призначену для застосування в домашніх умовах, або професійну. Істотна різниця між ними полягає в потужності, функціоналі та вартості. Крім вузькопрофільних, виробляються універсальні агрегати, подібні до справжніх кухонних комбайнів. Їхні можливості неабияк розширені завдяки додатковим насадкам, як-от:
- для ягід, томатів, м'яких фруктів — найбільш багатозадачна та дає змогу готувати безліч напоїв;
- для цитрусових — конічної форми, з ребристою поверхнею;
- для смузі — пристосована для густих, однорідних коктейлів;
- чаша для блендера — призначена для збивання та змішування;
- шаткування — для нарізування вузькими, довгими смужками;
- кавничка — працює за принципом млина для подрібнення кавових зерен.
В асортименті повнорозмірні та мініпристрої — компактне рішення для щоденного користування і буквально однієї-двох склянок. Окремі прогресивні апарати бувають із декількома режимами роботи та швидкостями, роблять продукт без піни, передбачають автоматичне очищення. Різноманіття товарних пропонувань дає змогу вибрати кращу соковичавницю для овочів, яка задовольнить усі потреби.