Головна перевага відцентрової соковичавниці полягає в тому, що вона підходить для всіх фруктів і овочів. Принцип роботи апарату досить простий. На великих швидкостях механізм відділяє сік від м'якоті. Він націлений на поділ продукту на основні елементи. На відміну від шнекової, ці екземпляри набагато зручніші й простіші у використанні. По-перше, вони набагато швидші. По-друге, у сік точно не потрапляють кісточки й м'якоть. Також вони простіші у догляді через те, що всі деталі конструкції знімні.
Чому варто придбати відцентрову соковичавницю
До переваг належить швидкість віджимання. Апарат здійснює приблизно до сорока тисяч обертів. Також перевагою є ціна.
Звичайно, спочатку велика кількість режимів і функцій лякає. Однак, вони доступні навіть для недосвідченого користувача. Експерти відзначають таку здатність, як автоматичне викидання м'якоті. Завдяки цьому в готову рідину не потрапляє м'якоть й інші зайві елементи. У процесі соковичавлення всі відходи відокремлюються у спеціальну внутрішню ємність. Не можна не сказати і про захист від перегрівання. Вбудований механізм відстежує нагрівання мотора. Якщо температура сягає критичної позначки — машина самостійно вимикається. Відокремлювач піни — інструмент із промовистою назвою. Під час видавлювання соку з фрукта утворюється піна. Його також називають сепаратор, він рівномірно розділяє рідину й пінку, що збирається в окремий посуд.
Якщо говорити про переваги, то не можна не відзначити широке горлечко центральної ємності. Завдяки цій деталі, з'являється можливість завантажувати навіть найбільш габаритні продукти. На відміну від аналогів, соковичавниці відцентрові здатні працювати навіть із манго.
Дійсно, згідно з відгуками покупців і фахівців, головною перевагою є можливість обробляти багато харчових продуктів. Є й окремі моделі, орієнтовані на конкретну страву. Вони бувають такими:
Перший різновид є найпоширенішим. Практично всі виробники роблять акцент саме на цьому різновиді продукції. Такий агрегат буде дуже доречним у літній період консервування. Його плюс у тому, що він відокремлює шкірку від м'якоті й соку. Для апельсинів і грейпфрута потрібно також використовувати окрему модифікацію. Ні для кого не секрет, що цитрусові славляться великим вмістом м'якоті. Третій тип націлений не тільки на оброблення дрібних ягідок, він також підійде для великих представників. Найкраще з цим завданням впораються модифікації з центрифугою.
Як зробити правильний вибір
Перед тим, як купити відцентрову соковичавницю, потрібно звернути увагу на низку технічних та інших нюансів. По-перше, варто спочатку визначитися з метою застосування. Якщо придбання здійснюється для великого закладу — є сенс зупинитися на професійних соковичавницях відцентрових. Вони відрізняються більш широким функціоналом. Насамперед, це автоматичне перемикання швидкостей.
Також важливим чинником вважається виробник. На сьогодні ринок представляють десятки іменитих брендів і сотні маловідомих компаній. Висновки треба робити, виходячи не тільки з популярності фірми, але ще й звертаючи уваги на всі лінійки продукції конкретної марки. На питання: як вибрати й на що звернути увагу? — відповість така класифікація. Згідно з цим, найпомітніші виробники такі:
Всі варіанти відцентрових соковичавниць по-своєму гарні. Відзначається те, що екземпляри перших двох типів практично завжди входять до комплекту з мірною склянкою зі щільного пластику або скла. Останній і передостанній відрізняються елегантним дизайном. Також для їхнього виготовлення використовують якісні витратні матеріали.