Як влаштовані шнекові соковичавниці
Різні шнекові соковичавниці є продукцією нового покоління. Головною їхньою перевагою вважається органічність переробляння. Також плюсом є можливість апарату зберігати велику кількість корисних речовин, це необхідно для овочів і фруктів, завдяки вмісту в них вітамінів.
Такий різновид обладнання поєднує в собі кілька видів обробки, що робить його просто неперевершеним. Центральним механізмом є шнек. Він буває подвійним і одинарним. У нього гвинтова структура, за допомогою якої здійснюються від 40 до 80 обертів на хвилину. Кількість і швидкість обертів безпосередньо залежить від потужності агрегату. Найбільш продуктивними в такому разі вважаються машини з показником 250 Вт, до того ж, вони ще й економічні з огляду на споживану електроенергію.
Такий метод зумовлює рівномірне відділення макухи. Тобто все зайве відкидається в інший бік, а рідина потрапляє в спеціальний отвір. Це досить зручно завдяки тому, що в напої не будуть потрапляти зайві елементи, на кшталт, шкірки фруктів.
Головною перевагою є те, що такі апарати можуть вичавлювати сік практично з усього. Передусім це зумовлено спеціальним завантажувальним відсіком, який не має обмежень. Тобто характерна перевага цих агрегатів у тому, що вони можуть переробляти навіть дрібну траву або особливо великі продукти. Якщо говорити про більш складних садових представників, то переробляється навіть гранат із кісточками.
Згідно з відгуками експертів, уваги вимагає ще й такий технічний елемент, як чаша. саме від неї залежить літраж напою, що буде на виході. Стандартними є варіації, розраховані на 3 літри. Вони досить місткі та не дуже громіздкі завдяки ергономічному дизайну.
Також важливою частина традиційно називають два контейнери, що йдуть у наборі. Перший призначений для відходів, одержуваних у процесі переробляння, а другий для готового соку. Вони виготовляються залежно від місткості чаші.
різновиди
Передусім умовно розмежовуються бюджетні та преміум моделі. Різниця не тільки в ціновій політиці. Принаймні, відмінність полягає в якості збірки. Зазвичай, у разі придбання будь-якого товару, для споживача на перший план виходить такий нюанс, як матеріал, з якого зроблений продукт. Якщо говорити про бюджетні зразки, то корпус усіх представників цієї категорії, як правило, виготовляється з низькосортного пластику. Це не дуже впливає на сам процес виробництва соку, однак, низька якість витратних матеріалів зумовлює низку негативних чинників. По-перше, набагато знижується стійкість до зношування. Це викликано тим, що неміцні матеріали не витримують навіть найменших механічних пошкоджень. Тобто вони не ударостійкі. У разі падіння навіть із невеликої висоти на такому девайсі цілком ймовірно можуть з'явитися відколи або вм'ятини.
Говорячи про преміум моделі, відразу відзначається вищий клас усіх технічних деталей і запчастин. Такі варіації виготовляють переважно брендові компанії й відомі фірми. У виробництві такої продукції використовуються тільки екоматеріали. Вони безпечні для людини й більш надійні у регулярній експлуатації. Плюс до всього, на каркас наноситься додаткове покриття, що захищає прилад від сонячних променів, вологи та різного роду шкоди.
Окрім цієї класифікації, є ще одна, більш конкретна. Вона розрізняє всіх представників товарного ряду за розташуванням шнека. За цим критерієм, найпопулярнішою модифікацією вважається вертикальна шнекова соковичавниця. За принципом функціонування вони досить зрозумілі та прості. Вертикальний гвинт втягує все, що покладено в завантажувальну ємність. Далі гострі грані буквально розрізають продукт.
Горизонтальні влаштовані трохи інакше. Під час роботи з ним треба враховувати, що переробляння така техніка виробляє не самостійно, на відміну від попереднього типу. За допомогою спеціального штовхача, людина проштовхує всі закладені продукти. Це обтяжує процес вичавлювання соку та вимагає постійної присутності, у той час, як вертикальні працюють самостійно. Такі різновиди ідеально підійдуть для томатів.