У сучасних кухнях вбудовні електричні духові шафи — це не розкіш, а приємний і корисний бонус. Завдяки побутовій техніці такого типу можна заощадити максимум простору. Вони дають змогу вмістити на кухні будь-якого розміру всі необхідні речі. Якщо говорити про маленьке приміщення, то продукція допоможе правильно розташувати всі ящики і варильні поверхні. А у разі великих кухонь допоможе об'єднати місце для приготування з обіднім простором. Подібні вироби чудово вписуються в будь-який інтер'єр і допомагають господаркам приготувати різноманітні страви з риби, овочів, м'яса тощо.
Особливості незалежних вбудовних електричних духових шаф
Велику популярність донедавна мали окремішні духовки, однак вони менш корисні та компактні. У більшості будинків трапляються печі вже з наявністю відділу для запікання, але їхні можливості не зрівняються з окремою шафою. Тому господині вибирали додатково ще окремішні, хоча б тому, що вони були більшими.
З розвитком технології з'явилися і вбудовні духові шафи, що дають змогу економити максимум місця на кухні. Вони бувають маленькі та місткі, бюджетні та дорогі, потужні та ощадні. Виробники пропонують широкий асортимент продукції на будь-який смак і колір. Універсальними вважаються бежеві, сірі та білі моделі,позаяк підходять до будь-якого інтер'єру.
Головна перевага продукції Bosch або будь-якої іншої продукції в тому, що в ній є безліч додаткових функцій. Компанії обладнують вироби для приготування їжі автоматичними програмами й режимами. Є моделі з рожном, грилем, з конвекцією, що дає змогу готувати й солодкі страви, і хліб, і м'ясні і т.ін.
Вбудовувані електричні духові шафи мають один або кілька нагрівачів маленького розміру, саме тому можна знайти як стандартні моделі в 60 см, так і вузькі — завширшки 45 см. Перевага саме електричної моделі ще в тому, що на відміну від газової, тут використовуються тени, які є повністю безпечними. Під час експлуатації такий агрегат буде трохи дорожчим, але безпека й комфортність роботи понад усе.
Різновиди товару
Електричні духовки бувають двох типів — залежні та незалежні. Відрізняються вони тим, що перші продаються одним комплектом із варильною поверхнею й панель керування в них спільна, що міститься у фронтальній частині. Другий же тип характеризується автономністю. У кожного агрегату свій модуль керування, тому можуть розташовуватися як поруч, так і далеко. Однак обидві моделі належать до вбудовних, тому що монтуються в меблі.
У сучасних моделях є одна дуже важлива функція — очищення. Залежно від цього показника виділяють три різновиди продукції. Виробники виділяють такі методи очищення — гідроліз, піроліз і каталітичне очищення. Перший варіант об'єднується з функцією пари й додаванням мийних засобів. Спосіб примітивний і не завжди добре виконує поставлене завдання. Рекомендується заздалегідь у приладі закип'ятити гідролізний розчин, щоб розм'якшити застиглий жир, після чого очистити стеки потрібно вручну.
Другий метод — піроліз, досить складний і дорогий процес. Наявність такої функції в духовки говорить про її надійність та високу якість. Це пов'язано з тим, що у разі такого очищення режим нагрівання вмикається на максимум, від чого не залишки їжі просто вигорають. Для такого очищення на кухні має бути сильна витяжка, і це варто враховувати під час вибору.
Третій метод є самостійним. На стінки наноситься особлива каталітична речовина, що розкладає жир. Дно агрегату не має такого захисту і згодом зменшується ресурс, і вона перестає діяти.
Поради щодо вибору
У тому, як вибрати продукцію, покупцеві зможуть підказати або відгуки покупців, або фахівці в цій сфері. Під час вибору рекомендується враховувати безліч дрібниць, нюансів і особливо ретельно вивчати всі вбудовані функції. Варто наглядати моделі вбудовних електричних духових шаф із наявністю подвійного склопакета на дверцятах. Це убезпечить від опіків усіх членів сім'ї. Практично кожен виробник намагається обладнати продукцію такими дверцятами, але деякі бюджетні моделі все-таки презентуються без посиленої безпеки.
У якісних і перевірених шафах є функції примусового охолодження стінок, блокування від випадкового вмикання. Для зручності експлуатації вони обладнуються висувними візками, рожном, грилем, конвекцією. Деякі компанії представляють шафи з роздільником. Це дає змогу розділити полиці на дві частини і зроблять з одного агрегату два. Подібна функція дає змогу відразу готувати дві абсолютно різні страви. Водночас вони не будуть насичуватися запахами одна одної. Це суттєво економить час, місце й сили споживача.