Духові шафи с пиролитической очисткой: особливості вибору
Очищення духовки завжди вважалося трудомістким і тривалим процесом. На щастя, технології не стоять на місці, виробники щосили обладнують пристрої функціями самоочищення. Саме про одну з цих функцій і йтиметься далі.
Термін піроліз прийшов із давньогрецької мови від слів — вогонь і розпад. Отже, очищення відбувається внаслідок згоряння жирових забруднень, за температури до 500 градусів. Під час перетворення жиру в сажу — з'являється неприємний запах, який усуває каталітичний фільтр. Піроліз є в електричних потужних духовках із загартованим склом на дверцятах і жароміцною емальованою сталлю.
Переваги піролізу:
- Найефективніший спосіб, як порівняти з іншими методами.
- Для догляду не потрібні засоби побутової хімії.
- Очищається вся духовка, разом із дверцятами та стінками.
Електричні вбудовані духовки з піролізом обладнуються такими корисними доповненнями та режимами приготування:
- Гриль. Використовується для приготування м'яких і соковитих м'ясних чи рибних страв із хрусткою скоринкою.
- Конвекція. Для створення конвекції камера обладнується декількома вентиляторами, які роздмухують гаряче повітря й добре обсмажують страву зусібіч.
- Таймер і відкладений старт. За допомогою цих опцій користувач задає потрібний час для початку приготування їжі.
- Автовимкнення. Після закінчення зазначеного часу — прилад подає звуковий сигнал і від’єднується від мережі.
- Приготування на парі. Для прихильників здорового та дієтичного харчування виробники обладнують духовки таким режимом.
Крім цих опцій, апарати виготовляються з режимами розморожування, швидкого нагрівання, підігрівання збоку.
Як вибрати вбудовану духовку з піролізом?
Підібрати та купити вбудовану духову шафу з піролітичним очищенням ви можете в інтернет-магазині ROZETKA. Тут представлені модифікації такого типу різних виробників із детальним описом характеристик.
У каталозі ROZETKA ви зможете вибрати товар з урахуванням таких параметрів.
- Габарити. Випускаються такі різновиди модифікацій за розміром:
- Вузькі — до 55 см завширшки, з об'ємом камери 40 літрів.
- Класичні — 55-60 см. Об'єм камери такого обладнання 60 л.
- Широкі — від 60 сантиметрів. Вирізняються місткістю понад 70 літрів.
- Керування. Печі випускаються з механічним, сенсорним і електронним керуванням.
- Механічне передбачає використання ручних поворотних перемикачів. Вони регулюють температуру.
- Електронне керування відбувається допомогою механічних кнопок. Моделі з таким типом обладнані дисплеєм, що дає змогу точно настроїти температуру та вибрати підхожий режим готування.
- Сенсорне вважається найсучаснішим способом. На панелі розміщуються сенсорні кнопки, які спрацьовують від дотику, та цифровий екран. Він показує температуру, час і обрану програму приготування. Вагома перевага сенсорних моделей — просте очищення, завдяки гладкій і рівній поверхні.
- Безпека. Для безпеки використання прилади випускаються із захистом від:
- Дітей. Панель керування блокується й не реагує на натискання.
- Перегрівання. У разі тривалої роботи та перепадів напруги — апарат від’єднується від мережі.
- Також виробник виготовляє апарати з блокуванням дверцят на час готування й очищення.
- Комплектація. У комплекті до пристроїв покупець отримує рожен, за допомогою якого страва готується зусібіч, деко та телескопічні напрямні.
- Виробники. У відгуках покупці хвалять такі компанії, як Bosch, Electrolux, Gorenje, Smeg. Ці компанії випускають якісну продукцію, яка працює без перебоїв довгими роками.