Століття інноваційних технологій представило споживачам новий різновид винаходів — індукційну плиту, яка заявила вперше про себе наприкінці XX століття. Згодом удосконалилася — зазнав змін дизайн, збільшилася функціональність.

Індукційна плита – це електрична плита, яка розігріває посуд за допомогою вихрових струмів. Щоб купити її, треба зважити всі «за» та «проти».

Зовнішній вигляд і принцип роботи

Техніка цього типу компактна, невелика за масою, має гладку поверхню, колірна гама нейтральна, тобто колір — чорний, білий, сірий, сріблястий. Завдяки своєму дизайну легко впишеться в інтер'єр кухні.

В основі її роботи лежить закон електромагнітної індукції, який говорить: у замкнутому контурі провідника під час зміни магнітного потоку виникає індукційний струм. Під склокерамічною поверхнею плити розміщені котушки індуктивності, під час проходження електричного струму в них виникає магнітне поле, індуктивний струм розігріває кухонний посуд, самі конфорки лише незначно нагріваються вже від самої ємності з їжею.

Потрібно врахувати, що приготування страв за допомогою цього приладу потребує наявності спеціального посуду з феромагнітними властивостями. За допомогою звичайного магніту можна дізнатися, чи відповідає традиційний посуд цим вимогам. Якщо магніт притягується до поверхні — ємність для роботи придатна. Можливість використовувати скляні, керамічні, алюмінієві, мідні каструлі відразу відкиньте.

Пропонована виробниками продукція вирізняється кількістю конфорок, їхнім діаметром, що дає змогу використовувати посуд різного розміру, кожна з конфорок має різну потужність.

Функції та особливості

На відміну від традиційних кухонних плит у цій конструкції нагрівається дно посуду, сама поверхня розігрівається від ємності, яка стоїть на ній.

Індукційні плити сучасних моделей:

  • здатні автоматично розпізнавати придатний для приготування посуд і лише тоді переходити в режим роботи.
  • мають до 10 рівнів нагрівання.
  • забезпечені функцією контролю температури в діапазоні 60-240 градусів із кроком у 20 градусів

Зручна наявність таймера вимкнення, захисту від високої та низької напруги, а також виведення на екран повідомлень про помилки.

На відміну від попередніх нагрівальних приладів — газових, електричних — індукційна економніша. ЇЇ продуктивність буде вищою на 30%.

Тип керування

Для керування технікою можуть застосовуватися:

  • Перемикачі, які переводять прилад у режим роботи натисканням на кнопку.
  • Сенсорні — вмикають прилад легким дотиком пальця, сигнал перетвориться в електричний, спрацьовує реле.
  • Поворотні перемикачі регулюють потужність поступово або плавно.

Щоб правильно вибрати індукційну плиту, треба ознайомитися на сайті з її технічними характеристиками, основними функціями й додатковими опціями, визначити потрібну кількість конфорок, поцікавитися потужністю. Не забути про особливості приладу — використання спеціального посуду або придбати спеціальні сталеві диски, що дають змогу готувати у звичайній. На сайті можна ознайомитися з відгуками покупців.

Цінова категорія продукції різна, цілком можна вибрати модель за доступною ціною й купити її. Індукційні плити представляють китайські та німецькі компанії.

Обрано 263 товари

Показати ще