Для приготування рису використовується спеціальний професійний електричний прилад, що не потребує контролю за часом. Водночас виріб не псує їжі — завжди повністю доварюється й не пригоряє. Процес триває стільки ж, скільки й звичайне приготування рису, але не потребує особливих зусиль. Принцип роботи є доволі простим: досить просто додати продукт в агрегат, вибрати потрібний режим і чекати результату. Часто застосовується для готування їжі східної кухні — для суші й інших азійських страв.

Основні характеристики рисоварок

Такі вироби, як рисоварки, комплектуються змінною каструлею, що розташовується під термостатом. Комплектується спеціальним контролером додавання рису та води для запобігання різним проблемам. Вода в резервуарі не закипає, і підтримує температуру на потрібному рівні, не доходить до точки кипіння. Рідина, як і за звичайного готування, або випаровується, або вбирається в рис. Після повного приготування треба просто вимкнути пристрій.

Перші моделі з'явилися в Японії для задоволення домашніх потреб. Продукція використовується вдома й для інших приміщень:

  • Для кафе.
  • Для їдальні.
  • Для ресторану.

Мають різні технічні характеристики, які набагато спрощують процес. Присутня функція нагрівання для підігрівання їжі до певної температури, не псуючи її. Можна готувати азійський рис на сніданок за допомогою циклу каші. Для швидкого готування є особлива функція скороварки. Можна готувати продукт певної консистенції — робить його м'яким або більш розсипчастим, для чого є спеціальний регулятор консистенції.

Функція увімкнення й вимкнення дає змогу автоматично вимикатися пристрою після повної готовності страви. Можна підтримувати потрібну температуру, тому їжа не буде остигати. Час підтримки тепла можна регулювати. Загалом, автоматична система робить це впродовж дванадцяти годин.

Як зробити правильний вибір

Бажано, щоб агрегат комплектувався кришкою, зробленої з прозорого скла. Так можна буде легко спостерігати за приготуванням продукту із середині. Є спеціальні кришки з відділенням для виходу пари. Для зручного зберігання використовуються моделі із засувним шнурком. Для готування парової їжі або інших страв застосовуються спеціальні агрегати для парового варіння.

Важливо враховувати матеріал покриття. Краще добирати з антипригарним покриттям, щоб їжа не прилипала до стін і не підгоряла. Усередині розташовуються певні мірні позначки, які дають змогу визначити, чи потрібно додавати ще води. Така модель, як рисоварка з гнучкою системою керування, є доволі складною конструкцією.

Можливі регулювання параметрів для готування каші та супу, неочищеного рису та вибору консистенції, комплектується режимом для суші. Сучасні різновиди мають індукційне нагрівання, яке здатне запобігти будь-яким помилкам, зробленим людиною й домогтися бажаного результату.

Бувають також пластмасові кришки, які мають невелику вагу, що дуже зручно під час підняття елемента та є більш безпечними, ніж скляні. Внутрішня кришка, якщо вона є, має легко зніматися й митися. Наявність таймера є великою перевагою.

Має бути запобіжник, який не дає згоріти їжі та вимикається автоматично. Також це врятує агрегат від загоряння, особливо якщо залишити його без нагляду. Автоматична котушка для шнурка дає змогу приховати його, що забезпечує повну безпеку. Перед тим як купити виріб, варто враховувати всі особливості. Ціна продукції доволі висока, але й виправдана. Перед вибором рисоварок варто прочитати й ознайомитися з відгуками інших користувача.

Обрано 165 товарів

Показати ще 60 товарів