Для чого потрібні повільноварки
Серед цікавих кухонних девайсів виділяються повільноварки — щось середнє між звичайною каструлею і мультиваркою. Їхня історія почалася ще 1936 року, виробництво налагоджене з 80-х років, але тільки нещодавно вони здобули великий успіх. Особливий електроприлад допомагає готувати смачну та корисну їжу, докладаючи мінімум зусиль, тільки не прискорює процес, а навпаки, уповільнює. Їжа не вариться і не кипить, не смажиться і не пригоряє, а тушкується, немов у казанку, за досить низької температури. Як результат, чудово виходять численні страви та ласощі — від каш, рагу, гуляшу та голубців до згущеного молока, джему та варення. Спеціальна техніка справляється навіть зі складними рецептами, позбавляючи водночас потреби постійно бути на кухні та контролювати процес. За нього повною мірою відповідає грамотно продумана конструкція, режими тушкування, варіння і повільного тушкування.
Як вони працюють і яку користь приносять
Сучасні довговарки здебільшого схожі на металеву класичну каструлю з кришкою і з керамічною чашею. Вони досить прості у використанні, не вимагають особливих навичок і умінь:
- в ємність поміщаються інгредієнти,
- у разі потреби заливаються водою,
- накриваються кришкою,
- вибирається бажана програма та вмикається прилад,
- механізм автоматично вимикається після завершення процесу,
- про завершення сповіщає звуковий сигнал.
Завдяки «пічному» принципу і делікатній тепловій обробці, їжа готується за всіма правилами національної кухні. Вона тушкується в закритому просторі, у власному соку, стає м'якою, соковитою й неймовірно смачною, тільки її не доводиться помішувати і загалом стежити за кожним етапом. До того ж, максимально зберігаються вітаміни та інші корисні речовини — це ще один вагомий плюс модного девайса, незамінного на кожній кухні.
Що враховувати під час купівлі повільноварки в інтернет-магазині ROZETKA
Модельний ряд цієї кухонної техніки досить широкий. У каталозі пропонуються численні прилади від перевірених виробників, які прагнуть задовольняти щораз вищі запити споживачів. Популярні повільноварки випускаються під такими відомими брендами, як-от Sea Breeze, MPM, Russell Hobbs, ECG, Severin, Camry, Morphy Richards, Profi Cook, Tristar. У виборі треба звернути увагу на ключові характеристики:
- об’єм — починається від 2 літрів, підбирається з урахуванням особистих потреб і рекомендацій виробника (ємність має бути заповнена не менш ніж на 1/3, і не більше, ніж на 2/3);
- Матеріал корпусу — найчастіше використовується неіржавка сталь, яка належить до дорогих матеріалів, порівнюючи з тим же пластиком, але ціна цілком виправдана міцністю, надійністю й довговічністю;
- тип нагрівання — переважним є класичний і бюджетний трубчастий електронагрівач, застосовуваний для отримання теплової енергії за допомогою перетворення з електричної;
- функції — до найпоширеніших належить тушкування і приготування над парою, відкладений старт, таймер вимкнення й підтримання температури, рідше трапляється функція смаження для отримання апетитної скоринки та створення неповторного аромату, а також приготування у вакуумі на водяній бані;
- основна комплектація — різні пристосування максимально полегшують і спрощують роботу з довговарками;
- додаткові можливості — інтегрований температурний щуп контролює, щоб страва не переварилася і не підгоріла, а приготувалася ідеально, попереднє вимкнення автопідігрівання деактивує встановлену стандартно функцію, знімна верхня і внутрішня кришка робить безпроблемним чищення;
- тип керування — механічне здійснюється за допомогою кнопок або поворотного перемикача, найбільш звичне, зрозуміле та надійне, а сенсорне дає більше простору для автоматичних програм і повного контролю завдяки цифровому мікропроцесорному дисплею.
Необхідна інформація про характерні особливості розміщена на сторінках товарів. Докладний опис допоможе не помилитися з вибором і знайти найкращу техніку для себе або на подарунок. Замовити доставку та купити повільноварку в Україні можна з будь-якого регіону.