Що таке кухонні змішувачі та якими вони бувають

Практично кожна людина, мінімально знайома із сантехнікою, зіштовхувалась із таким пристроєм для миття, кухонні змішувачі, і багато хто пам'ятає їх ще не настільки досконалими, якими вони є зараз. Він призначений для змішування потоку гарячої та холодної води. Регулюється за допомогою важелів або краника. Не так давно використання цього приладу супроводжувалося великою кількістю труднощів і незручностей. У кожному радянському будинку або квартирі він був представлений двома кранами, червоного або синього кольору, з одного текла дуже холодна вода, а з іншого — практично окріп. У такий спосіб вмиватися або приймати водні процедури було досить незручно. З плином часу цей потрібний предмет підлягав модифікації, що набагато полегшило побут усіх людей планети.

Зараз прилад є цікавою конструкцією, що складається із загального краника, так званого роздільник потоків, й одного загального важеля і сенсора в окремих випадках. Усі кухонні змішувачі виготовляються з металів. Інша річ, з яких саме. Найякісніші й, відповідно, найдорожчі виготовлені з латуні, що забезпечує міцність, надійність і стійкість до корозії. Моделі дешевого сегмента зроблені зі сплавів легких металів і схильні до зношування, надлому і вважаються далекими від якісних виробів, з огляду на відгуки досвідчених сантехніків.

Велику роль відіграє така технічна характеристика, як зовнішнє покриття кухонних змішувачів. Прилад частіше використовується навіть не для задоволення конкретних побутових цілей, а більше як щось, що підкреслює заможність власника та його дивовижний смак. У зв'язку із цим, верхній шар виробники відомих брендів часто покривають золотом, сріблом, міддю, бронзою, щоб він здавався дорожчим. Цілком очевидно, що така вишуканість є абсолютно непрактичною — за інтенсивного використання верхній шар просто стає потертим і втрачає товарний вигляд. Основний принцип роботи агрегату — поєднання двох струменів і подавання води саме тієї температури, яка потрібна власнику.

Різновиди й технічні властивості

Якщо відштовхуватися від принципу роботи або додаткових функцій, вони бувають такими:

  • З технологією GROHE CoolTouch. Такі екземпляри націлені на захист шкіри від таких пошкоджень, як опіки. Часто можна натрапити на ситуації, коли через необережність хтось випадково вмикає великий напір із максимально гарячою водою. Ця поверхня убезпечить роззяву від таких подій.
  • З технологією GROHE SilkMove. Такі кухонні змішувачі відрізняються неймовірно легкою та плавною динамікою руху важеля. Ця функція не дасть змогу випадково перекрутити важіль у сторону той чи іншої температури, що дасть користувачеві почуття спокою та впевненості, що різких перепадів не буде.
  • З технологією GROHE StarLight. Головна особливість цього grohe — зносостійкість навіть за тривалого терміну використання. Якість забезпечується методом щоденних контролів виробництва і стабільного вдосконалення.
  • З технологією SpeedClean. Догляд за такими різновидами буде найпростішим і найприємнішим. Тепер не потрібно надраювати поверхню губками й використовувати літри мийних засобів — вистачить лише одного руху ганчіркою або навіть рукою.

Складно виділити основну класифікацію кухонних змішувачів, оскільки критеріїв досить багато і всі важливі. Наприклад, від місця розташування товару буде залежати головна мета застосування. Найбільше він підходить для раковини. Така локація забезпечує користувачу комфорт під час ранкових водних процедур на кшталт вмивання або чищення ротової порожнини, також зручно просто мити руки або причепуритися перед сном. Сантехніка, буквально вбудована в стіну над ванною, зумовлює комфортність купання й заповнення ванни. Однак, якщо враховувати різновиди самих пристроїв, то фахівці виділяють такі кухонні змішувачі:

  • Двовентильний;
  • Джойстик;
  • Одновентильний;
  • Одноважільний;
  • Електронний (сенсорний);

Одноважільний змішувач — кран, що має один важіль, популярний і поширений завдяки своїй легкості в застосуванні. Під час вибору такої моделі кухонного змішувача потрібно подбати про варіант із під’єднанням до фільтра. Двовентильний тип відрізняється більшою надійністю, найбільша поломка — витіканя води — вирішується дуже швидко. Джойстик є обладнанням нового покоління, має плавне перемикання, найчастіше хромоване. Апарати з одним вентилем мають дуже елегантний вигляд і мають термостат і висувний вилив в окремих випадках. Сенсорний — найінноваційніший з усіх. Вмикається під час контакту або наближення руки до датчика руху.

Показати ще