Кухонні круглі мийки — це запорука вдало приготованої їжі та ладу. Такі моделі найчастіше не мають додаткової поверхні збоку. Вони розташовуються в будь-якій частині стільниці, мають невеликі бортики і змішувач. На відміну від класичних прямокутних моделей вони не мають місця для сушіння посуду або складання продуктів. Для таких цілей відразу послугує робоча поверхня або спеціальні піддони.

З чого виробляються круглі мийки?

Перший критерій, який враховується у виборі — це матеріал. Виробники використовують для виготовлення продукції для кухні неіржавку сталь, кераміку, композитні матеріали й люкс версії з каменю та дерева. Варіації з неіржавкої сталі належать до бюджетного сегмента, але вони популярні серед користувачів. Однак поза істотним плюсом у вартості товари мають і мінуси. Під час миття вода провокує сильний шум, що може дратувати користувачів. Але проблему можна вирішити за допомогою додаткового звукоізолювального прошарку.

Керамічні моделі характеризуються стійкістю до подряпин, пошкодження на поверхні, високих температур. Виробники роблять їх у цікавих і оригінальних дизайнах. Але за гарним зовнішнім виглядом ховається велика вага й нестійкість до механічних ударів.

Товари з композитних матеріалів відповідають пропорції ціна-якість. Вони на 80% складаються з кварцу, стійкого до різних чистильних засобів. Вони міцні та довговічні, під час миття не сильно чути шум води. Вироби бувають різноманітних кольорів — чорні, пісочні, сірі, теракотові. Це досягається додаванням різних матеріалів до складу.

Також є елітні мийки, які виробляються зі штучного каменю найкращої якості, натуральних каменів і дерева. Через такий важкий і вимогливий матеріал подібні вироби потребують якісного й регулярного догляду. З ними потрібно бути максимально обережними як під час використання, так і під час монтажу.

Розміри й тип встановлення

У виборі круглих мийок особисті переваги рекомендується відсунути на другий план і вирішувати виключно об'єктивно. Розміри виробу мають бути такими, які помістяться під певну кухню. Якщо покупець не має великого простору, то мови не може бути про глибокі, широкі моделі на кілька чаш. Тому ідеальним варіантом будуть саме круглі.

Визначаючись із розміром, потрібно обрати і відповідну глибину. Занадто глибокі будуть змушувати до постійної напруги спини й нахилів. Занадто дрібні викличуть дискомфорт під час миття, вода буде вихлюпуватися, і весь посуд не поміститься в неї. Оптимальною вважається глибина 160-200 мм.

За принципом монтажу виділяють:

  • Під стільницю. Подібний тип встановлення вимагає скрупульозності й акуратності, тому рекомендується довірити роботу фахівцю. Виріб поміщається в ідеальний рівень із поверхнею, створюючи єдине полотно.
  • Врізні. Вставляється мийка в заздалегідь зроблений отвір у робочій поверхні. Встановлюються вони над, під або врівень зі стільницею. Дуже добре дивляться на великих кухнях.

Є також моделі, що встановлюються методом накладання, тобто виріб ставиться зверху на спеціальну кришку. Такий буде добрим для тих, у кого кухня складається з окремих блоків і є можливість виділити під мийку цілу стільницю.

Додаткові аксесуари

Не варто забувати і про додаткові деталі. Хоч круглі мийки і не мають у конструкції сушарок і вільного простору, але його можна встановити додатково. Найпоширеніший елемент дизайну — це крило-сушарка. Він буває різних форм і круглі моделі також є. Їх можна встановлювати з усіх боків або тільки з однієї, з'явиться додаткова поверхня для сушіння посуду або зберігання помитих інгредієнтів. На них також можна ставити гарячі каструлі або сковорідки.

Покупці нерідко заплющують очі на такі деталі, аргументуючи це тим, що кухня маленька й на робочій поверхні потрібні тільки важливі речі. Подібні поверхні є універсальними. Завдяки якісним матеріалам на них можна не тільки зберігати щось, але й різати продукти. Відгуки власників подібних конструкцій стверджують про практичність та зручність використання круглих мийок із подібними аксесуарами.

Обрано 1065 товарів

Показати ще 60 товарів