Як влаштовані планетарні міксери
Різні планетарні міксери — унікальна продукція, повністю виправдовує свою назву. Головна змішувальна деталь робить перемішування навколо своєї осі, немов наша планета.
Призначенням товару є перемішування, змішування і збивання будь-яких харчових елементів. За виконання цієї функції відповідає віночок. Процеси виконуються безпосередньо у чаші, яка й відрізняє продукт від традиційних різновидів. Саме вона забезпечує кругове обертання через свою круглу форму. Згідно з відгуками, з чашею такого типу набагато легше місити тісто й інші харчові продукт, що складаються з великої кількості інгредієнтів. Це зумовлене ретельним промішуванням.
Перевага товарів цієї категорії, насамперед, полягає в тому, що всі процеси виконуються абсолютно автоматично, і не вимагають втручання людини, на відміну від ручних міксерів. Більш сучасні модифікації передбачають наявність декількох режимів. Насамперед, маються на увазі швидкісні. Вибір режимної конфігурації залежить від специфіки елемента збивання. Тобто, якщо йдеться, наприклад, про жовтки, здебільшого їх потрібно збивати до пінки. Для цього необхідно виставити найвищу швидкість. Для роботи з тістом, навпаки, найкраще зупиниться на повільному перемішуванні або середньому.
Згідно з відгуками виробників, дуже важливо правильно підібрати насадку. Переважно, з усіма екземплярами входять до комплекту наконечники. Стандартний віночок використовується для збивання мусу, суфле та яєчної маси.
Якщо потрібно перемішати дріжджове тісто, більш щільне за структурою, ніж звичайне — найкращим рішенням буде гак. Він має вигнуту форму. Під час обертання обробляє всю площу продукту, не порушуючи загальну структуру.
Також нерідко трапляються лопатки. Їх застосовують для виготовлення бісквітів. Найчастіше вони потрібні для еклерів. Стануть у пригоді ще й для цукрової глазурі.
Різновиди
Насамперед, варто відзначити стандартну класифікацію за сферою використання. Найпопулярнішими є побутові моделі. Варіації для дому відрізняються невеликою потужністю та маленькими габаритами.
Для професійних модифікацій характерні великі розміри. Вони використовуються великими закладами, на зразок ресторанів або великих кафе. Це зумовлене великою місткістю чаші. Найчастіше це 140 літрів. Такий об’єм дає змогу виконувати завдання промислових масштабів. Найчастіше застосовуються для виготовлення випічки й інших кондитерських виробів і заготовок. Також відмінною рисою вважається велика кількість режимів. Більшість представників цієї підгрупи налічують в арсеналі до 12 швидкостей.
Напівпрофесійні агрегати купуються для невеликих барів, кав'ярень або готелів домашнього типу. Об’єм діжі зазвичай не перевищує 10 літрів. Відрізняються швидкістю приготування. Важко сказати, який найкраще з усіх трьох підтипів, адже вони потрібні для виконання різних завдань.
Як зробити правильний вибір
Перед тим, як вибрати — варто визначитися з метою використання. Відштовхуючись від цього, вибирається об’єм ємності та кількість режимів. Якщо купується для виконання незначних домашніх завдань — є сенс зупинитися на менш продуктивних, зате більш дешевих модифікаціях. Також не варто брати дуже потужний прилад. Потрібно обмежитися варіацією на 500 Вт. Максимальний показник доходить до 2220 Вт.
Якщо агрегат планується використовувати багато — найкраще зупинитися на нержавійці. У цьому разі планетарний міксер слугуватиме набагато довше. Важливо розуміти, що така важлива деталь як панель керування буває двох типів: механічна та сенсорна. Перший варіант підійде для літніх людей через свою простоту. Сенсор - більш складна система, однак, дає змогу одним дотиком пальця змінити програму, заощадивши час на перебирання кнопок.
Обов'язковий елемент обладнання — таймер. Його межі — до 60 хв. Хоча максимальний час для приготування складного тіста — 30 хв. У конструкції більшості модифікацій є таймери, які можуть подавати сигнал про готовність і зупиняти роботу агрегату.