Кухонні машини від провідних світових виробників
Нам потрібно все більше часу для себе, сім'ї й роботи, тому багатогодинне простоювання біля плити не вписується в щоденний розпорядок. Багатофункціональні кухонні машини придумали, щоб полегшити процес приготування їжі. Вони здатні подрібнити інгредієнти, змішати компоненти, нашаткувати овочі, перекрутити м'ясо та навіть вичавити сік. Але, щоб підібрати підхожу для себе модель, потрібно мати уявлення про те, що це за апарати та якими опції вони мають.
N
Різновиди та переваги кухонних машин
N
Кухонні машини універсальні та здатні замінити всю дрібну побутову техніку на кухні. За короткий проміжок часу вони переробляють продукти у великому обсязі. Агрегати обладнуються ємністю, у яку закладаються інгредієнти, після чого вони змішуються, збиваються або подрібнюються. Розрізняють вбудовані та знімні ємності. Останні вважаються зручнішими в плані очищення та зберігання. Складаються кухонні машини з двигуна, що відповідає за функціонування, резервуара для інгредієнтів і комплекту насадок. Від кухонного комбайна кухонна машина відрізняється великим об'ємом чаш, збільшеною потужністю й кількістю різноманітних насадок.
N
Переваги кухонних машин:
N
- Швидкодія Мають високу потужність і здатні за один раз переробити велику кількість харчів.
- Функціональність. Обладнуються безліччю корисних захисних і стандартних опцій для різноманітнішого функціонування.
- Надійність. Корпуси та комплектуючі деталі виготовляються з міцних і високоякісних матеріалів, завдяки чому механізм пристроїв працює тривалий час без ламань і несправностей.
- Дизайн Підходять під будь-який інтер'єр приміщення, оскільки виготовляються в універсальному, привабливому дизайнерському рішенні.
N
N
Як вибрати кухонну машину?
N
Якщо ви хочете купити кухонну машину в інтернет-магазині ROZETKA, вас приємно здивують ціни на продукцію та вигідні умови для купівлі. У каталозі магазина представлені модифікації різних виробників з офіційною гарантією та зручною доставкою по Україні, а на сторінці товару розміщена інформація про технічні характеристики, відгуки покупців, світлини та огляди. Аби ви захотіли повернутися знову, на сайті доступна можливість оплати в будь-який спосіб, послуга купівлі на виплат або кредит і на регулярній основі проходять акції, знижки, розпродажі, які допомагають заощадити. Щоб не помилитися з вибором, рекомендується перед купівлею визначитися з такими критеріями.
N
- Потужність Вона відповідає за те, наскільки швидко та якісно пристосування обробить продукти. Кухонні машини випускаються з показником потужності від 300 до 2200 Вт. Вибираючи малопотужну модель, треба пам'ятати, що їхньої продуктивності мало для обробки твердих і жилавих інгредієнтів. Тому рекомендується віддавати перевагу апаратам із показником від 600 Вт. Оптимальний варіант — 1000-1500 Вт, такі агрегати справляються з будь-якими завданнями без перевантаження.
- Кількість швидкостей. Цей параметр залежить від конкретних особливостей моделей. Чим більше швидкостей, тим ширший спектр можливостей для роботи з будь-яким типом продукту. Кількість швидкісних режимів досягає 15, але, як показує практика, навіть професійним кухарям досить 6 швидкостей.
- Режими роботи:
- Імпульсний. Під час активації цього режиму віночки рухаються не постійно, а циклічно, завдяки чому підвищується ефективність і знижується навантаження на мотор.
- Турборежим. Застосовується під час роботи з твердою сировиною. Режим активується на короткий час і збільшує швидкість обертання дисків.
- Планетарний. Насадки обертаються навколо центру діжі та своєї осі, прискорюючи процес і забезпечуючи рівномірніше перемішування.
- Безпека Під час використання апарату необхідно дотримуватися правил безпеки. Щоб не пошкодити руки ножами та захистити стіну від бризок, потрібно правильно встановлювати діжу, насадки та кришку. Для захисту двигуна від ламання, модифікації обладнали захистом від перегрівання, який вимикає пристосування в разі виникнення ризику перевантаження. Він буває механічним та електронним. Перший ґрунтується на встановленні між мотором і насадкою муфти, вона ламається від перевантаження, але рятує інші деталі. Суть електронного полягає у використанні запобіжника та є багаторазовим.
- Матеріал ємності. Резервуари виготовляються з пластику, металу або скла. Пластикові діжі — легкі, прості в догляді та недорогі, але, проти інших, менш якісні. Неіржавка сталь — ударостійкий і стійкий матеріал, що витримує високі температури. Резервуари з термостійкого скла вважаються екологічно чистими, але вимагають особливого дбайливого ставлення, оскільки їх легко розбити, і в них не можна наливати холодну воду, коли вони розжарені.
- Об’єм чаші. Місткість чаші також впливає на продуктивність обладнання. Вироби випускається з чашами об'ємом від 1 до 15 літрів. Якщо ви готуєте невеликими порціями, вам підійде пристосування з місткістю до 3-4 літрів, для великої родини знадобиться чаша з об'ємом від 6 літрів.
- Насадки. Укомплектовуються кухонні машини великою кількістю насадок:
- Для збивання. Представлена як один або декілька віночків для збивання крему, вершків і приготування рідкого тіста для млинців, омлету, оладок.
- Для шинкування. Шаткує овочі, фрукти та іншу сировину.
- Для нарізання. Нарізає продукти соломкою, кубиками, квадратиками.
- Ніж-подрібнювач. Подрібнює будь-які продукти: горіхи, кавові зерна, овочі та фрукти.
- Крюк для тіста. Замішує густе тісто, не залишаючи слідів на стінках чаші.
- М'ясорубка. Може бути шнековою або ударною. У першому випадку м'ясо проходить через спіралеподібний вал, після чого направляється до ножа та решітки. У другому випадку подрібнення відбувається за допомогою спеціальних ножів, якими розтинають продукт.
- Блендер-глечик. Змішує коктейлі, смузі, соуси та креми.
- Міксер. Спеціальні віночки дають нагоду кухонній машині виконувати функції міксера.
- Тертки. Нарізання та натирання продуктів соломкою, кубиками та квадратиками. Деякі моделі обладнуються доповненням для фігурного нарізання.
- Соковичавниця. Пристрої з пресом для цитрусових або з відцентровою соковичавницею. Прес є ребристою обертовою чашею. До неї притискають цитрусовий фрукт, а сік автоматично стікає в інший відсік. Відцентрова соковичавниця комплектується фільтром для відділення шкірки та кісточок від напою ти вичавлює сік завдяки швидкому обертанню сита в циліндрі.
- Виробники:
- Bosch. Німецька компанія, створена в 19 столітті в Штутгарті Робертом Бошем. Продукція корпорації поєднує в собі прекрасну якість, безпеку й універсальність. Кухонні машини Bosch вирізняються цікавим дизайном і запатентованою системою під’єднання з багатофункціональним важелем і трьома валами приводу.
- Kenwood. Провідний виробник техніки у сфері кухонних машин. Бренд заснували 1947 року, та зараз компанію знають як надійного виробника. Кухонні машини Kenwood виділяються високою потужністю та прийнятною ціною.
- Philips. Корпорація, заснована наприкінці 19 століття, почала діяльність із виробництва електроламп. На початку 20 століття бренд здобув популярність. Кухонні машини цієї фірми прості у використанні, з їхньою допомогою можна приготувати безліч смачних і корисних страв.
- Clatronic. Німецька відома торгова марка, заснована родиною Еммануеля Классена 1982 року. Комбайни виробника характеризуються високою потужністю, обладнуються місткою чашею й укомплектовуються великим набором насадок.
- Gorenje. Багатофункціональна продукція словенської компанії приваблює покупців якістю, надійністю та великою комплектацією. Техніка виконує безліч різних завдань швидко й ефективно.
- Vitek. Російська торгова марка, що випускає велику кількість недорогих модифікацій із сучасним дизайном. Основні запчастини та комплектуючі деталі виготовляються з міцних матеріалів, завдяки чому апарати працюють довгий час без ламань.
N
N
Якщо вам набридло щодня витрачати купу часу на виконання рутинних справ, кухонні машини — допомога в приготуванні будь-яких кулінарних шедеврів за короткий час.