Під час організації кухонного простору не можна виключати вбудовані морозильні камери, оскільки вони виконують таку саму роль, як і холодильники. Ця техніка призначається для зберігання заморожених продуктів та інгредієнтів для страв. Переваги саме такої моделі в тому, що встановлюється вона під стільницю, через що економиться простір. Особливо така техніка допомагає людям під час заготівлі продуктів на зимово-весняний період. Тому так важливо, щоб вона була якісною та довговічною.

Класифікація вбудованих морозильних камер

Холодильна техніка буває двох типів — вертикальна та горизонтальна. За їхніми назвами можна зрозуміти, що перший тип частіше використовується удома, а другий — для магазинів, складів або зберігання продуктів у заміських будинках.

Вертикальна модель за зовнішнім виглядом схожа на класичний холодильник, тільки в ньому є одне відділення морозилки. За висотою, об'ємом, кількістю відсіків вони бувають найрізноманітнішими. Стандартним вважається європейський формат — 60 на 60. Залежно від висоти виробу всередині буває від 3 до 8 відділень. Такі моделі чудово монтуються в шафу на кухні та звільняють місце, розширюючи робочу поверхню.

Горизонтальні моделі, як уже було сказано, більше підходять для виробництв або магазинів. Їхній мінімальний об'єм 100 літрів, висота 85 см, а ось ширина та глибина варіюються від літражу. Їх також можна встановлювати під стільницю або робити з верхньої кришки робочу поверхню, але потрібно бути готовим до того, що доведеться час від часу все прибирати, щоб дістати потрібний інгредієнт.

Сучасні технології зачіпають усю техніку, і вбудовані морозильні камери не виняток. Виробники представляють продукцію з трьома різними типами керування — механічним, електромеханічним й електронним. Найпростіший і всім знайомий принцип роботи — це механічний. Людині вручну потрібно налаштовувати температуру, режим роботи. Для зміни показників у техніці встановлений поворотний перемикач.

В електромеханічному варіанті налаштування відбувається за допомогою ручки термоса. Електронна дає змогу налаштовувати точнішу температуру на сенсорному дисплеї. Всі процеси в приладі контролює комп'ютер, а користувач може легко все відстежувати на екрані.

Особливі технічні характеристики

Щоб знати, яку вибрати морозилку, покупцеві потрібно розібратися в характеристиках приладу. Вбудовані моделі — це все-таки побутовий варіант, а значить, у ньому має бути зручне освітлення, щоб користувач легко розпізнавав і знаходив потрібні інгредієнти. Усередині розташовуються ящики, металеві полиці, висувні кошики. Виріб обладнано системою no frost для швидкого і зручного очищення. У ній має бути безпечний замок, сигнал, що позначає порушення в температурному режимі, і швидке розморожування. До додаткових характеристик належать: відділення м'якого замороження, механізми замикання, регулювання полиць, знімні ящики на дверях.

Варто звертати увагу і на систему розморожування — ручну або автоматичну. Перший принцип має на увазі одноразове ручне розмороження морозильної техніки. Такий процес складний і трудомісткий. Набагато простіше вибрати пристрої з автоматичним розмороженням, тобто з функцією no frost.

Її перевага в тому, що продукція не перемерзає, не покривається інеєм і льодом. Це досягається завдяки постійній циркуляції повітря. Зайва волога виходить із пристрою через випарник. Попри таку зручну функцію від щорічного миття всіх відділів усе-таки не обійтися, оскільки у кутках накопичується бруд і залишки їжі.

Під час вибору також важливо дивитися на габарити пристрою, щоб він максимально точно став під стільницю, а дизайн пасував до кухонних меблів. Також варто дивитися на клас енергоспоживання. Цей показник вказує на економічність вбудованої морозильної камери. Позначається він латинськими буквами: А означає найекономніший, G — з високою витратою. Клас впливає на вартість приладу: що економніше, то вищою буде ціна.

Будь-яка техніка під час роботи видає шум. Рівень гучності важливий для людей із маленькими дітьми або у разі індивідуальної нестерпності гучних звуків. Звичайне мовлення людини досягає 40 децибелів, в офісі цей показник може бути трохи більшим за 50, а вуличний рух показує близько 80 децибелів. Що менші ці цифри, то тихіше працюватиме морозилка.

Обрано 34 товари