Багато хто плутає склокераміку із загартованим склом — але це схожі лише зовні матеріали з різними властивостями. Для створення термостійкого скла його загартовують — нагрівають до максимальної температури, а потім охолоджують. Склокерамічну продукцію отримують через з'єднання гарячого скла та глини, завдяки додаванню властивостей якої отримуваний матеріал стає більш термостійким.
Особливості склокерамічних варильних поверхонь
Відмітна риса склокерамічного обладнання — вертикальна теплопровідність, тобто тепло йде прямо на дно посуду та швидше його нагріває. Матеріал стійкий до перепадів температури, швидко нагрівається й остигає. Вирізняється зносостійкістю. Виробники покращують міцність матеріалу, завдяки чому він не схильний до пошкоджень, якщо на нього впаде каструля або сковорідка.
Єдине, що пошкоджує склокерамічне покриття — точковий удар. Це може бути ніж, який впав гострою стороною, або інший небезпечний предмет.
Переваги електричних панелей зі склокераміки:
- Швидкісне нагрівання до температури 600 градусів.
- Стійкість до температур.
- Привабливий дизайн.
Різновиди склокерамічних панелей і конфорок
Склокераміка підтримує не всі різновиди конфорок. У каталозі ROZETKA представлені варильні панелі з двома різновидами пальників:
- Hi-Light. Експрес-конфорки, які розігріваються за 5-6 секунд. Належать до різновиду рапідних пальників, але випереджають їх у продуктивності.
- Індукційні. Працюють за принципом індукції зі створенням електромагнітного поля. Нагрівають такі пальники тільки дно посуду, решта поверхні не нагрівається. Над електричними індукційні пальники мають низку переваг. Вони швидше доводять до кипіння рідину та вирізняються більшим ККД, оскільки енергія не витрачається на розігрівання повітря. Але для приготування їжі на індукційному обладнанні потрібно купувати спеціальний посуд із намагніченим плоским дном.
Догляд за склокерамічним покриттям
Дбайливе й акуратне використання обладнання неабияк продовжує термін експлуатації. Рекомендується уникати потрапляння на покриття цукровмісних сумішей, від яких на поверхні утворюються білі плями. Для очищення від забруднень використовується спеціальний скребок або губка та мийний засіб, який підходить для склокераміки. Очищувати рекомендується після охолодження панелі. Щоб протерти панель, використовуються паперові рушники або м'яка тканина.
Посуд. Після купівлі склокерамічної електричної варильної панелі алюмінієвий посуд доведеться відкласти на безвік. Матеріал не підходить для алюмінію й покривається плямами, якщо алюмінієвий посуд на ньому побуває. Виробники рекомендують купувати посуд із неіржавкої сталі з товстим і плоским дном.
Як обрати склокерамічну варильну поверхню
Варильні панелі зі склокераміки мають великий попит, тому рішення купити такий пристрій гранично зрозуміле та розумне. Для заощадження часу та коштів ви можете купити цю річ в інтернет-магазині ROZETKA. У каталозі представлені нові моделі з відгуками та характеристиками. Перед купівлею рекомендується визначити для себе низку таких чинників.
- Дизайн. Склокерамічні варильні електричні поверхні представлені в різних колірних рішеннях. Вони приваблюють дзеркальним відтінком і сучасним стилістичним рішенням. Трапляються модифікації з візерунками, промальованим робочими зонами.
- Керування. Може бути сенсорним або механічним.
- Сенсорне передбачає можливість керування дотиком, таке рішення спрощує використання й регулювання параметрів. З огляду на те, що ми живемо в епоху смартфонів, багато хто віддає перевагу саме цьому типу керування. Не кажучи вже про те, що сенсорні поверхні простіше очищаються і мають стильний вигляд.
- Механічне керування здійснюється за допомогою ручних поворотних перемикачів. Вони трапляються стандартні та утоплювані. Другий варіант зручніший, оскільки утоплювані під час повороту провалюються і створюють рівну поверхню, яку легше очищати.
- Додаткові можливості.
- Stop & Go.Якщо користувачеві треба кудись відійти, він зупиняє приготування, а повернувшись відновлює процес із тими самими параметрами.
- Booster.Опція поділяє конфорки на залежні й автономні. Автономні забирають потужність іншої конфорки, якщо користувачеві треба швидко приготувати страву. Друга конфорка не від’єднується від мережі, а функціонує в економному режимі зі зниженою потужністю.
- Автоматичне закипання. Конфорки панелі працюють на максимальній потужності до закипання рідини, опісля — вони працюють у звичайному режимі. Така опція дає змогу легко варити яйця й не турбуватися про те, що вони згорять.
- Захист від переливання. Якщо рідина переливається на поверхню обладнання — воно вимикається.
- Sensor-Control. Поверхня самостійно визначає розмір і розміщення посуду. Якщо посуд нестандартної форми — механізм вмикає розширену зону нагрівання на 2 або 3 конфорки.
- Інтелектуальне визначення температури. Техніка визначає температурний режим і регулює його на основі внесених рецептів.
- Пам'ять. Обладнання запам'ятовує рецепти, які вносить користувач.
- Захист від дітей. Щоб дитячі руки не дісталися до панелі й не нашкодили ні собі, ні їй — поверхня блокується й не реагує на натискання.