Великим помічником на кухні є індукційна варильна поверхня, яка має безліч функцій і вимагає особливого догляду. Прихильники класики хочуть мати механічні пристрої чорного забарвлення. Потрібно розібратися, які є плюси та мінуси під час застосування та як правильно використовувати продукт.

Основні характеристики індукційної варильної поверхні

Відмінність будь-якої плити з індукцією від звичайних моделей у тому, що під час нагрівання не використовуються електричні або газові конфорки. Нагрівання відбувається завдяки вмонтованим під площину котушкам індуктивності, які виробляють електромагнітне випромінювання.

Під час процесу через посуд проходить вихровий струм, який виробляє тепло для нагрівання. Водночас інші поверхні не нагріваються. Продукція має безліч переваг у своїх характеристиках. Перше з них — це швидке нагрівання і приготування їжі. За потреби можна регулювати ступінь нагрівання. Контроль потрібної температури та потужності — збільшення показники з дуже низьких до максимальних займає мінімальну кількість часу.

Продукти, які потрапили на плиту, не підгорають, і, отже, не викликають розповсюдження неприємних запахів. Пристрій не сушить повітря. Багато вибраних дій відбуваються автоматично без втручання людини. Керувати та контролювати такий агрегат досить просто та зручно, використання принесе задоволення й заощадить багато вільного часу.

Конфорки спрацьовують тільки у тому разі, коли на них міститься каструля, тому обпектися або пошкодитися неможливо — абсолютно безпечні для здоров'я користувача. Чудово підійдуть, якщо у будинку або квартирі є діти або тварини, які ненароком можуть доторкнутися до пристрою.

Можна виділити кілька вад. Під час приготування їжі використовується тільки феромагнітний посуд зі сталі або чавуну. Предмети зі скла або алюмінію НЕ будуть нагріватися. Під час підбирання предметів із нержавіючої сталі потрібно пройти перевірку магнітом — якщо пристане до дна, то підходить. Для застосування будь-якого матеріалу посуду можна підібрати особливий диск.

Така продукція вимагає особливого догляду, оскільки досить тендітна та не терпить пошкоджень — часто з'являються подряпини та відколи. Небажане потрапляння на площину молочних продуктів, цукру, оскільки такі елементи важко виводяться й можуть зіпсувати агрегат. Випускаються моделі на 2 конфорки або чотири.

Як зробити правильний вибір

Потрібно звернути увагу на марку виробника. Найкраще вибирати відомих виробників, які дають гарантію на продукт. Варто враховувати технічні характеристики. Можна підібрати будь-який вподобаний дизайн виробу, який чудово впишеться в інтер'єр кухні, прикрасити малюнком або іншими елементами декору.

Для невеликих приміщень найкраще підбирати пристрої на дві зони, яких буде цілком достатньо. Є комбіновані моделі, де поруч з індукційними конфорками розміщуються звичайні. Для частого готування у великих кількостях варто вибирати панель із чотирма й більше конфорками.

Багато моделей мають функцію збільшення або зменшення рівня нагрівання. Це зручно для приготування у маленькому і великому посуді одночасно. Контроль нагрівання дасть змогу експериментувати з їжею і куштувати нові страви. Часто вибирають індукційну варильну поверхню на шістнадцять режимів.

Під час використання турборежиму можливо перекидати потужність другорядної конфорки на основну, що дасть змогу швидше приготувати їжу або закип'ятити воду. Таку функцію також називають Booster. Варильні поверхні виготовляються зі склокераміки або із гартованого скла.

За типом керування продукцію поділяють на дві групи: сенсорні або слайдери та механічні. У першому різновиді достатньо просто доторкнутися пальцем до потрібної кнопки для її спрацьовування. Другий різновид вважається більш класичним, можуть бути моделі з поворотними вимикачами.

Агрегат комплектується безліччю додаткових функцій: таймером, розпізнавання матеріалу та габаритів посуду, відкладеним увімкненням, підтримуванням певної температури, збереженням програм, автоматичним вимкненням у разі потрапляння рідини. Можливо підібрати будь-який колір і форму. Зазвичай виготовляються у квадратної, прямокутної або овальної форми. Під час вибору індукційних варильних поверхонь варто прочитати та прислухатися до відгуків інших користувачів або порадитися з фахівцем.

Обрано 853 товари

Показати ще 60 товарів