За часів, коли кава стала справжнім ремеслом, важливо знати, які кавомашини еспресо можуть зробити його максимально насиченим і смачним. Важливо розуміти конструкцію апарату, адже від цього залежить, наскільки якісним, усвідомленим і правильним буде вибір продукту. кавомашина еспресо може за кілька простих дій виконати будь-яке бажання кавомана.  З назви зрозуміло, що походження виробу італійське, виведене воно було дуже давно.

Машина спроможна подужати приготування будь-якого різновиду кави. Головне тут — чітко дотримуватися технології, адже механізм дуже вразливий до пошкоджень і зовнішніх подразників. Є безліч варіацій продукції, але важливо звертати увагу на якісний матеріал виготовлення, міцні внутрішні трубки і надійну помпу.

Різновиди кавоварок еспресо

Є кілька різновидів кавоварок еспресо. Найпопулярніші та запитувані — це автоматичні. Вони спрямовані на те, щоб брати на себе майже весь процес приготування напою. Від користувача залежить тільки натискання на потрібну кнопку і, відповідно, вибір різновиду кави.

Відрізняються найпростішою будовою конструкції, адже за розміром невеликий апарат вміщує в собі розлогий циферблат, часто сенсорний, з набором простих команд. Всередині міститься автоматично налаштований ріжок, що працює в цілісному механізмі самостійно. Після заданої команди, він спресовує перемелену каву і пропускає через отвір готовий напій. Іноді бувають моделі з вбудованою кавомолкою. Тоді завдання для споживача спрощується вдвічі.

Напівручна або напівавтоматична машина максимально відрізняється від попередньої конструкції. Принцип роботи різниться тим, що тут практично весь процес і фінальний результат залежить від виконавця, а не від механіки. Рожок міститься не всередині, а зовні та людина має з ним постійно контактувати. Бувають різні розміри пристосувань, і різниця саме в кількості робочих місць для холдера. Чим більше їх, тим більший обсяг роботи може подужати кавомашина еспресо.

Складники приладу

Найбільш об'ємний елемент у будові девайса — помпа. У ній зберігається вода. Водночас користувач не має розбирати пристосування й самостійно заливати туди необхідну кількість води, це відбувається автоматично. Кавомашини еспресо під'єднані до водопостачання, і в увімкненому стані, набирають воду тоді, коли їм це потрібно. Такі моделі з ручним керуванням вимагають фізичних зусиль у приготуванні, але завжди важливо не перестаратися. Механізм, навіть найміцніший, має властивість ламатися і псуватися, тому підходити до нього потрібно з усією обережністю.

У закладах трапляються професійні машини, які обладнані додатковими елементами, як-от термочашки, ємність для молока й кави зі спеціальних матеріалів. Ці матеріали термочутливі і повністю передають температуру напою в них, що є одним із найважливіших елементів роботи в цій специфіці. Такі кавомашини еспресо для дому також підходять, але є кілька нюансів. Наприклад, у домашніх умовах немає сенсу купляти машину з більш, ніж двома холдерами. Як свідчать відгуки, на практиці досить і одного.

Ціна на такі вироби дуже висока, але співвідношення ціни до якості ніхто не скасовував. Тут це правило часто працює. Якісні кавоварки еспресо дорого коштуватимуть, але вони себе виправдовують довговічною щоденною роботою.

Стандартні процеси і комплектуючі

В цій складній системі постійно відбуваються різні процеси. Всередині, через безліч трубочок і каналів, перекачується вода. А спочатку, під час вмикання, машині потрібен час, щоб розігрітися, тобто, забезпечити нагрівання води в помпі. Залежно від моделі та її об'єму, вираховується потрібний час, у середньому це 20 хвилин.

Бувають також крапельні пристрої, які стають дедалі популярнішими. Для цього потрібний спеціальний посуд, і якщо це продумано в конструкції всього апарату, нічого вибирати додатково не потрібно буде. З обов'язкових деталей буде важіль вмикання, показник температури нагрівання води, пристосування для збивання молока, кран для подавання гарячої води, холдер з фільтром у ньому і виїмка для преса кави в ріжку.

Обрано 350 товарів

Показати ще