Головна перевага повільного приготування полягає в збереженні аромату і смаку.
Такий спосіб приготування страв робить смак, при додаванні трав і спецій, більш виразним, а м'ясо - ніжнішим.
Наступною незаперечною перевагою є те, що страва практично не може підгоріти.
Повільне приготування в каструлі з внутрішньою керамічною чашею забезпечує відмінне і рівномірне приготування, насамперед м яса цілим шматком і птиці цілком, тобто качки, гусака і т. п.
Внутрішня керамічна каструля нагрівається рівномірно і відмінно поширює тепло навколо страви, що готується.
Керамічну каструлю можна також використовувати окремо для тушкування і запікання в духовій шафі, а також для подачі страви на стіл.
На панелі управління можна встановити три рівні робочої температури - високий, низький або підтримання страви в теплому вигляді.
Можна також встановити час приготування страви.
Попередньо встановивши 12-годинний таймер для приготування, після закінчення якої повільноварка автоматично перемикається в режим підтримки страви в теплому вигляді протягом 6 годин.
Натисканням кнопки можна в 30-хвилинних кроках запрограмувати час приготування в діапазоні від 30 хвилин до 12 годин.